Muşta TKDK bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Muşta TKDK bilgilendirme toplantısı düzenlendi


MUŞ (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) bilgilendirme toplantısı, Muş Kültür Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
     Toplantıda TKDK, 2013 yılında proje kabulüne başladı ve alınacak tedbirler konusunda bilgilendirmede bulundu.
     Toplantının ardından TKDK tarafından yapılan yazılı açıklamada, TKDKnın Avrupa Birliği (AB) ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları, ülkede kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak, tarım ve kırsal alanların sürdürebilir kalkınmasına katkı sağlayarak, ilgili sektörleri AB standartlarına ulaştırmayı amaçladığı bildirildi.
     Açıklamada, şunlara yer verildi:
     Söz konusu programla, tarım sektöründe ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilerin, özel sektörün ve potansiyel yatırımcıların, tarım ve kırsal kalkınma alanında desteklenmesi amacıyla AB hibe fonlarının kırsal kesimde yaşayan halka, çiftçiye, üretici birliklerine ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara, projeler karşılığında ve sözleşmelerine uygun olarak kullandırılacak. Muşun bu fondan faydalanması adına İl Koordinatörlüğümüz ulusal akreditasyonunu sağlamış olup, Avrupa Komisyonunca gerçekleştirilecek, Yetki Devri Denetimine hazırlanmakta. Ayrıca 2013ün ocak ayında proje kabulüne başlanması hedeflemekte.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta TKDK bilgilendirme toplantısı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER