Muşta fırtına çatıları uçurdu

Muşta fırtına çatıları uçurdu -Kentte saatteki hızı 40 ile 60 kilometre arasında değişen fırtına nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinin çatısı uçtu


MUŞ (A.A) - Muşta saatteki hızı 40 ile 50 kilometre arasında değişen fırtına nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinin çatısı uçtu.
     Muş-Bitlis karayolunun Kültür Merkezi karşısındaki sebze ve meyve halinde bulunan 12 dükkan ile bazı evlerin çatısı, fırtınanın etkisiyle 500 metre sürüklendi.
     İş yerinin çatısını onarmaya çalışan Necdet Kızılırmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah yaşanan fırtına nedeniyle kendi iş yeri de dahil olmak üzere çok sayıda binada hasar oluştuğunu söyledi.
     Sebze halinde lokantada çalışan Kerem Yalvarıcı ise Sabah şiddetli bir rüzgar esti. Dışarı çıkıp bakınca çatıların havada uçuştuğunu gördüm dedi.
     Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada da bölge genelinde saatteki hızı 40 ile 60 kilometre arasında değişen rüzgar eseceği bildirilerek, rüzgarın akşam saatlerinde güney yönünden daha kuvvetli esmesinin beklendiği belirtildi.
     Açıklamada, fırtınanın etkisiyle havayolu ulaşımında aksamalar yaşanabileceği kaydedilerek, Bölgede soba zehirlenmeleri ile ağaç, direk devrilmeleri, çatı uçması ve hortum gibi olaylar yaşanabilir. Bu konuda vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekmektedir ifadeleri kullanıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım - Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muşta fırtına çatıları uçurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER