Muşta Türkiye ve Dünyada Neler Oluyor

Muşta Türkiye ve Dünyada Neler Oluyor konferansı -SP Genel Başkan Başdanışmanı Erbakan: Özellikle son birkaç yıldır ülkede bazı olumlu adımlar atılıyor


MUŞ (A.A) - Saadet Partisi (SP) Muş İl Başkanlığınca Türkiye ve Dünyada Neler Oluyor adlı konferans düzenlendi.
     Muş Düğün Salonunda düzenlenen konferansa katılan merhum Necmettin Erbakanın oğlu SP Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, özellikle son birkaç yıldır ülkede bazı olumlu adımların atıldığını söyledi.
     İnanç özgürlüğünün sağlanması yolunda birtakım gelişmelerin yaşandığını ifade eden Erbakan, şöyle konuştu:
     Yıllardır ülkemizde sürdürülen din düşmanlığına karşı birtakım adımlar atılıyor. İnanç özgürlüğünün sağlanması yolunda gelişmeler yaşanıyor. Ülkemizde kademeli eğitim sistemine geçildi. İman Hatip Liseleri ve Kuran kursları yeniden açılıyor. Harp okullarında dahi Kuran-ı Kerim seçmeli ders haline geliyor. Artık başörtülü avukatlar duruşmalara, başörtüsüyle girebilecek. Üniversiteler de başörtülü öğrenci kabul ediliyor. Bunların dışında büyük yatırımlar da gerçekleştiriliyor.
     Askeri vesayetin ortadan kaldırılması için önemli adımların atıldığını ve 28 Şubatçıların yargılandığını anımsatan Erbakan, Türkiyede bir Cumhurbaşkanının askerlerle cuma namazı kılmasının olumlu olduğunu kaydetti.
     Ancak bunların yeterli olmadığını dile getiren Erbakan, Bazı vatandaşlar bize partinizi kapatarak, AK Partiye geçin diyor. Bizde onlara malda, mülkte, milletvekili ve parti başkanı olmakta gözümüz yok diyoruz. Milli görüş esasına dayalı hizmet anlayışıyla bu yola çıktık. Biz fikirlerimizin kopyasını alanlarla olamayız. Birliktelik olacaksa, onlar çatılarına geri dönsün dedi.
     Konferansa, SP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeleri Muhittin Aytunç ve Musa Okçu, Van, Erzurum, Batman ve Elazığ il başkanları ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta Türkiye ve Dünyada Neler Oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER