Muşta Sosyal Güvenlik Reformu tanıtıldı

Muşta Sosyal Güvenlik Reformu tanıtıldı


MUŞ (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Reformunun tanıtılması için toplantı düzenledi.
     Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonunda düzenlenen tanıtımda konuşan SGK İl Müdürü Enver Özbek, kayıt dışı ile mücadelenin devlet ve hükümet politikası olduğunu belirterek, Sosyal Güvenlik Reformunun bu alanda atılan çok önemli bir adım olduğunu söyledi.
     Özbek, SGKnın ülkenin ve toplumun geleceği adına önemli kurum olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Her insanda ve her toplumda bir yarın endişesi vardır. Yarınım acaba ne olacak arayışına, şimdilik en uygun çözüm olarak Sosyal Güvenlik Sistemi bulunmuştur. Öyleyse, bu sistemi sağlam temellere oturtmak ve iyi yönetmek lazım. Sistemin bazı parametrelerinin, özellikle gelir gider dengesinin muhafazası, çok önem taşımakta. Sistemin sorunsuz yürümesi için OECD kriterlerine göre, en az 4 çalışana 1 emekli olması gerekmekte. Oysa ki ülkemiz, 2 çalışana 1 emekli oranını dahi tutturamamış durumda.
     Kayıtdışı ile mücadelenin artık hükümet ve devlet politikası haline geldiğini kaydeden Özbek, yapılan Sosyal Güvenlik Reformunun bu alanda atılmış çok önemli bir adım olduğunu ifade etti.
     Özbek, Reformun yürürlüğe girmesiyle, bazı alanlarda hemen etkisini göstermeye başladığını, yüzde 50ler seviyesinde olan kayıt dışılığın günümüzde yüzde 37,50ler seviyesine düşürüldüğünü belirtti.
     Özbek, Bu duruma bağlı olarak, ilimizde 2008 yılında 15 bin 41 olan sigortalı sayısı, 2012 yılında 18 bin 513 rakamına ulaşmıştır dedi.
     Kayıt dışı ile ilgili bilgilerin de aktarıldığı toplantıya Vali Yardımcısı Çetin Kılıç, Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, kurum amirleri, muhasebeci ve mali müşavirler katıldı.
    
     Muhabir: Kadir Tunç / Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta Sosyal Güvenlik Reformu tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER