Muratpaşa Mahallesinin su hasreti sona erdi

Muratpaşa Mahallesinin su hasreti sona erdi


MUŞ (A.A) - Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muratpaşa Mahallesinde 30 yıldır yaşanan su sorununu çözdüklerini söyledi.
     Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kale Mahallesinde yapımı tamamlanan su deposunun faaliyete geçtiğini ve bu deponun ardından Muratpaşa Mahallesinin suya kavuştuğunu bildirdi.
     Mahalleye yeni şebeke hattı döşediklerini ve böylelikle 30 yıllık sorunu çözüme kavuşturduklarını ifade eden Dede, şöyle konuştu.
     Yeni yapılan depodan mahalleye su vermeye başladık. Mahallede 3 bin kişi yaşıyor. Ancak hat döşemeye çalışmalarında bazı vatandaşla sorun yaşadık. Çünkü arazilerinden hattın geçmesine izin vermiyorlardı. Araziler imar dışında olduğu için istimlak yapamıyorduk. Fakat vatandaşlarla görüştük ve çalışmalarımızı tamamladık.
     Daha önceden mahalleye, itfaiye ve tankerlerle su dağıttıklarını anımsatan Dede, vatandaşın bu konuda tepki göstererek, belediye önünde eylem yaptığını anımsattı.
     Dede, Mevcut depolarından bu bölgeye su verme imkanımız yoktu. Çünkü kot farkı vardı. Yaptığımız çalışma sonucu 30 yıllık su sorununu giderdik. Bunun yapılan bu hizmet diğerlerinden daha kutsal olduğunu düşünüyorum. Çünkü su medeniyettir. İnsanlarımızı bundan mahrum edemeyiz dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muratpaşa Mahallesinin su hasreti sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER