Muratpaşa Belediyespor yöneticileri hakkındaki iddia

Muratpaşa Belediyespor yöneticileri hakkındaki iddia -Kulüp Başkanı Akkaya, yardımcısı Tosun ve denetim kurulu üyesi Yumak, sporculara verilen parayı zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla yargılandıkları davada berat etti


ANTALYA (A.A) - Sporcularına verilen para ödüllerini zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla yargılanan Muratpaşa Belediyespor Kulübü Başkanı ve meclis üyesi İbrahim Akkaya, yardımcısı meclis üyesi Mehmet Tosun ve denetim kurulu üyesi Hasan Yumak beraat etti.
     Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Muratpaşa Belediyespor sporcularına verilen para ödüllerini dolandırıcılık yaparak aldıkları iddiasıyla hakklarında 161 yıla kadar hapis cezası istenen kulüp başkanı İbrahim Akkaya ile aynı suçlamayla tutuklu yargılanan ve 28 yıl hapis cezası istenen Mehmet Tosun ve 105 yıla kadar hapis cezası istenen Hasan Yumakun, Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada berat ettiğini belirtti.
     Açıklamada, Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinin şu şekilde karar verdiği bildirildi:
     Sanıkların, sporculardan parayı tamamen rızaları dahilinde aldıkları ve spor kulübü için harcadıkları, sanıkların üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair savunmalarının aksini kanıtlayan, cezalandırılmalarına yeterli ve her türlü şüpheden uzak, kesin somut ve inandırıcı deliller elde edilemedi. Mahkememizce de sanıkların üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair tam bir vicdani kanaat oluşmadı. 2863 sayılı Yardım Toplama Kanununun 2. maddesi göz önünde bulundurulduğunda sanıkların eylemlerinin izinsiz yardım toplamak suçunu veya başka bir suçu da oluşturmadığı anlaşıldığından oy birliğiyle beraatlerine karar verildi.
     Açıklamada, mahkeme sanıklarının CMKnın 141. maddesi gereğince tazminat haklarının bulunduğunu kaydedildi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muratpaşa Belediyespor yöneticileri hakkındaki iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER