Muratpaşa Belediye Meclisi toplandı

Muratpaşa Belediye Meclisi toplandı -Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen: -"Pazarlardaki çevre ve görüntü kirliliği tamamen ortadan kalkacak"


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Belediyesi mayıs ayı meclis oplantısı, Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen başkanlığında yapıldı.
     Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, açık ve kapalı semt pazarlarında çöp toplama yerlerinin belirlenmesi, oluşan atıkların poşetlerde biriktirilmesi ve özel bankalara ATM yeri tahsisinin de arasında bulunduğu 29 gündem maddesi görüşüldü.
     Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, toplantıda yaptığı konuşmada, semt pazarları kurulduktan sonra bölgede yaşanan çevre kirliliğine işaret etti. Bu durumu ortadan kaldırmak için mecliste bir karar aldıklarını anlatan Başkan Evcilmen, belediye olarak esnafa büyük torbalar dağıtacaklarını, esnafın da sattığı ürünle ilgili atıkları bu torbalarda biriktireceğini söyledi.
     Evcilmen, şöyle konuştu:
     "Pazarlardaki çevre ve görüntü kirliliği tamamen ortadan kalkacak. Yani esnaf, tezgahını topladıktan sonra yerde tek bir çöp bırakmadan pazar yerinden ayrılacak. Biz sadece orada belki sızan ya da hijyen olmayan koku, sızıntı gibi çevre sağlığını olumsuz etkileyecek durumlara yönelik çalışma yapacağız. Tertemiz teslim ettiğimiz pazar yerlerini tertemiz alacağız."
     Evcilmen, ATMler konusunda da kent estetiği ve vatandaşların kenti kullanım hakkını ön planda tuttuklarını vurguladı.
     CHP Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Erdem Armen de Muratpaşanın ATM haritasını çıkardıklarını bildirdi.
     Toplantı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesi için 8 Mayısa ertelendi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Muratpaşa Belediye Meclisi toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER