MÜMSAD Başkanı Yurdagül:

MÜMSAD Başkanı Yurdagül: -Tamamen bitkisel yağ içeren modern margarinlerde kolesterol ve trans yağ yok


BOLU (A.A) - Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül, tamamen bitkisel yağ içeren modern margarinlerde kolesterol ve trans yağ olmadığını söyledi.
     Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gıda Topluluğunca Dünden Bugüne Margarin Gerçeği konferansında konuşan Yurdagül, margarin hakkında bilinenlerin yanlış ve ön yargılı olduğunu savundu.
     Yurdagül, trans yağların zararlarının anlaşılmaya başlamasıyla 2000li yıllardan itibaren Türkiyede trans yağ içermeyen margarinlerin üretilmeye başlandığını ifade ederek, Tamamen bitkisel yağ içeren modern margarinlerde kolesterol ve trans yağ yok dedi.
     Modern margarinler ile likit yağlarda bulunan doymuş yağ içeriklerinin, sanılanın aksine çok farklı olmadığını vurgulayan Yurdagül, Kanola yağında yüzde 7, ayçiçek yağında yüzde 11, mısır yağı ile zeytin yağında yüzde 15, soya yağında yüzde 16 oranlarında doymuş yağ var. Kase margarinde de oran yüzde 14-16 arasında yani mısır yağı ve zeytin yağıyla neredeyse aynı şeklinde konuştu.
     Günlük enerjinin üçte birinin yağlardan sağlandığını, yağsız yaşamanın mümkün olmadığını, bu nedenle doymuş ve doymamış yağların dengeli şekilde alınması gerektiğini anlatan Yurdagül, besleyici, faydalı ve uygun fiyatlı margarinlerin dengeli beslenme programı içinde yer alması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber MÜMSAD Başkanı Yurdagül: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER