Muhsin Yazıcıoğlunun ölümünün 4. yılı

Muhsin Yazıcıoğlunun ölümünün 4. yılı -DPÜ Ekonomi Topluluğu, anma programı düzenledi


KÜTAHYA (A.A) - BBPnin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Ekonomi Topluluğunun düzenlediği programla anıldı.
     Şair-araştırmacı Lütfü Şehsuvaroğlu, Bir Medeniyet Tasavvuru Muhsin Yazıcıoğlu adlı anma programında yaptığı konuşmada, Yazıcıoğlunun Mehmet Akifin yolundan gittiğini belirtti. Kütahya Dumlupınarın Osmanlının kuruluşunda bir arka plan olduğunu bildiren Şehsuvaroğlu, şunları kaydetti:
     Bu civar, söğütten başlayarak İstanbulu gözleyen Anadolunun uç noktası olarak önemlidir. Çanakkale savaşımıza, İstiklal savaşımıza, insan gücü veren ve şehidi bol bir memlekettir. Kurtuluşun, kuruluşun ikliminde yaşıyorsunuz. Memleketin istikbali olan genç arkadaşlarımız, Bir Medeniyet Tasavvuru Muhsin Yazıcıoğlu anma programı için toplandık. Muhsin Yazıcıoğlu, Mehmet Akif Ersoyun arkasından giderek onun gibi veteriner fakültesini tercih etmiş bir siyasi kimliktir.
     Yazıcıoğlu ve kendi yaşadıklarını, onun sözlerini Ashab-ı Keyf-in Delikanlısı adlı kitapta topladığını belirten Şahsuvaroğlu, öğrencilere Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili anılarını anlattı.
     Programın ardından, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Şehsuvaroğluna günün anısına çini tabak takdim etti.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Muhsin Yazıcıoğlunun ölümünün 4. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER