Muhasebeciler kanun değişikliğini bekliyor

Muhasebeciler kanun değişikliğini bekliyor -TÜRMOB Genel Sekreteri Akdemir: Meskenlerde muhasebe bürosu açılması sorunu ile defterlerin kapanış tasdikleri konusundaki temel sıkıntımızın çözümü için yapılacak kanun değişiklikle


ÇORUM (A.A) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Sekreteri Yücel Akdemir, Meskenlerde muhasebe bürosu açılması sorunu ile defterlerin kapanış tasdikleri konusundaki temel sıkıntımızın çözümü için yapılacak kanun değişikliklerini bekliyoruz dedi.
     Akdemir, Çorum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformu Yansımaları ve Teşvik Uygulamaları, İstihdamla Mücadelede Yenilikçi Yöntemler, İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulaması konulu seminerin açılışında yaptığı konuşmada, TÜRMOB olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına göre daha rahat iletişim kurduklarını söyledi.
     Oda üyelerinden gelen sorunları çok rahat bir şekilde SGKya iletebildiklerini ifade eden Akdemir, SGK, bürokrasinin olmadığı, istediğimiz zaman görüşebildiğimiz, talepleri ilettiğimiz, çözüme kavuşturduğumuz ve çözülemeyen sorunları da birlikte çözmeye çalıştığımız bir kurum. Bu konuda SGKya teşekkür etmek istiyorum. Bu toplantıda bu ilişkinin bir sonucu diye konuştu.
    
     -Meskenlerde muhasebe bürosu açılması sorunu-
    
     Meskenlerde muhasebe bürosu açılması konusunda sorun yaşadıklarını anlatan Akdemir, bu sorunun, geçici bir madde ile 24 Şubata kadar uzatıldığını belirterek, sürenin 12 gün sonra biteceğine dikkati çekti.
     Konuyla ilgili geçici çözümler üretmek yerine meslek kanununda değişiklik yaptıklarını vurgulayan Akdemir, şöyle konuştu:
     Barolar da kendi kanunlarında değişiklik yapıyor. Biz de kendi kanunumuzun 45inci maddesine bir ilave yaptık. Kanun teklifi önerisini, parlamentodaki meslek kökenli milletvekillerimize ilettik. Ayrıca parti gruplarıyla da görüşüyoruz. Hem belediye ile ilgili her türlü harçtan muaf olacağımız hem de meskenlerde bu işi yapabileceğimiz şekilde sorunu çözmeye çalışıyoruz. 24 Şubata kadar gelişmeleri göreceğiz.
    
     -Defterlerin kapanış tasdikleri konusunda temelde bir sıkıntı var
    
     Muhasebecilerin, defterlerin kapanış tasdikleri konusunda temel bir sıkıntının var olduğunu dile getiren Akdemir, bu konuda TÜRMOB olarak yaptıkları çalışmaları da anlattı.
     Geçen yıl Aralık ayı içinde TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı ve Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutarla beraber Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürünü ziyaret ederek söz konusu sorunu ilgililere aktardıklarını belirten Akdemir, şunları kaydetti:
     Nisan ayı bizim kurumlar vergisi beyannamesini verdiğimiz tarih. Beyanname yapılmadan defteri yazmanın, kapanış onayı vermenin mümkün olmadığını kendilerine ilettik. Onlar da Haklısınız. Bu konuda bir kanun çalışması gerekiyor şeklinde cevap verdi. Sanıyorum bugün yarın bu sorun çözülecek. Meskenlerde muhasebe bürosu açılması sorunu ile defterlerin kapanış tasdikleri konusundaki temel sıkıntımızın çözümü için yapılacak kanun değişikliklerini bekliyoruz. Çalışma devam ediyor.
     Akdemirin konuşmasının ardından oda üyeleri ile iş dünyasının temsilcilerine yönelik Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç, SGK Sigorta Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü ve SGK Ankara İl Müdür Yardımcısı Sadık Abanuzoğlunun konuşmacı olarak katıldığı seminer verildi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Muhasebeciler kanun değişikliğini bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER