Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Beyaz Önlük

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Beyaz Önlük Giyme töreni -Tıp fakültesine yeni kayıt yaptıran 53 öğrenciye düzenlenen törenle beyaz önlük giydirildi -Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altuntaş: -Doktor olmayı seçmek sadece bir m


MUĞLA (A.A) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesine yeni kayıt yaptıran 53 öğrenci için Beyaz Önlük Giyme töreni düzenlendi.
     Atatürk Kültür Merkezindeki törende, Muğla Tabip Odası tarafından yaptırılan doktor önlükleri, okula başlayan öğrencilere giydirildi.
     Törende konuşan CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, kendisinin de bir hekim olduğunu anımsatarak doktorluk mesleğinin zor olduğu kadar kutsal bir meslek olduğunu söyledi. İyi hekim olabilmenin yolunun empati yapmaktan geçtiğini belirten Demir, Empati yapamayan iyi hekim olamaz. İyi bir araştırmacı olursunuz, iyi bir yönetici olursunuz ama empati yapamıyorsanız karşınızdaki hastanın acısını hissetmiyorsanız, iyi hekim olamazsınız dedi.
     Milletvekili Demir, hekimlerin birinci görevinin karşısındaki hastanın sıkıntılarını ve acısını gidermek olduğunu, hekimin aynı zamanda bir önder, politikacı, siyasetçi ve ülkenin sorunlarıyla ilgilenen birey olduğunu dile getirdi.
     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Altuntaş ise tıp fakültesinin ikinci dönem öğrencilerine beyaz önlük giydirmenin heyecanını yaşadıklarını ifade etti.
     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin bugün geldiği noktada halkına sağlık hizmeti verebilen bir çalışma ortamına kavuştuğuna işaret eden Altuntaş, Yeni yapılacak hastanemizin ve tıp fakültesi binamızın temelinin atılmasını büyük bir umutla bekliyoruz. Bu süreçte bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Biz Halkımız Muğla dışında şifa aramasın şeklinde slogan haline getirdiğimiz öncelikli hedefimize doğru istediğimiz hızda olmasa da ilerliyoruz diye konuştu.
     Altuntaş, öğrencilerin fakültelerine gelebilmek için çok çalıştığını, doktor olmayı seçmenin sadece bir meslek seçimi değil, bir yaşam biçimini benimsemek olduğunu belirtti. Üniversitelerinde bir huzur ortamı oluşturulduğunu kaydeden Altuntaş, bu ortamda öğrencilere en yeni, çağdaş ve modern eğitimi vermeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesine yeni kayıt yaptıran öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.
     Törene, Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Gürsoy Doğan, Muğla Tabip Odası Başkanı Murat Akgül, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Beyaz Önlük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER