Muğla Belediyesi kış dönemi ilaçlamalarına başladı

Muğla Belediyesi kış dönemi ilaçlamalarına başladı


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şenel, havaların soğuması ile çevreye rahatsızlık veren haşerelerle ilgili yaz dönemi çalışmalarını tamamlayarak, kış dönemi ilaçlama çalışmalarına başladıklarını bildirdi.
     Şenel, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte sinekle mücadele çalışmaları kapsamında, evsel atıkların her gün düzenli olarak belirli saatlerde alındığını, ambalaj atıklarının ise Yeniden Kazanım Projesi kapsamında haftanın belirli günlerinde toplandığını belirtti.
     Muğlanın en büyük yatırımı olan Kanalizasyon Şebekesi ve Atıksu Arıtma Tesisinin devreye alınarak sinek kaynağı olan fosseptiklerin devre dışı kalmasının sağlandığını ifade ederek, Kullanılmayan fosseptikleri kum ve hafriyat malzemelerle kapatılması sineklerin üremesini tam olarak engelleyecek. Çalışmalarımız, kültürel, fiziksel, biyolojik ve kimyasal olarak yaz ve kış dönemi şeklinde yılın 12 ayı devam ediyor. Havaların soğuması ile çevreye rahatsızlık veren haşerelerle ilgili yaz dönemi çalışmalarını tamamlayarak, kış dönemi ilaçlama çalışmalarına başladık dedi.
     Erdem Şenel, kış dönemi mücadelesi sürecinde, tüm depolar, sığınaklar, kömürlükler, kazan daireleri, boş ve harabe evler ile ahırların sürekli ilaçlandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Muğla Belediyesi kış dönemi ilaçlamalarına başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER