Muğlada YGS provası

Muğlada YGS provası -YGS öncesi kurallarının birebir uygulandığı prova yapıldı


MUĞLA (A.A) - Muğlada üniversiteye hazırlanan öğrenciler için Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS) öncesinde kurallarının birebir uygulandığı prova yapıldı.
     Muğlada özel bir dershanenin katkılarıyla gerçekleştirilen YGS provasına 380 öğrenci katıldı. Sınavın yapılacağı binaya YGSdeki kurallara göre güvenlik kontrolünden geçtikten sonra alınan öğrenciler, 1 hafta sonra yapılacak gerçek sınavın heyecanını atmaya çalıştı.
     YGS kurallarının geçerli olduğu sınavda, her öğrenciye adlarına düzenlenmiş optik formlarla içinde kalem, silgi, kalemtraş, şeker ve peçete bulunan sınav seti verildi.
     Cep telefonu, saat, kolye, bozuk para, su gibi malzemelerini emanete teslim eden öğrenciler içeride ter dökerken, bazı veliler de dışarıda çocuklarını bekledi.
     Dershane Yöneticisi Ali Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğlada üniversiteye hazırlanan öğrenciler için, YGS öncesinde kurallarının birebir uygulandığı prova yaptıklarını söyledi.
     Öğrencilerinin 8 aydır YGSye hazırlık yaptıklarını ve bu süre içerisinde öğrencilerinin umutlarını, sıkıntılarını ve gayretlerini paylaştıklarını belirten Coşkun, Aylardır sabırla YGS ve LYSye hazırlanan ve başarıdan başka bir şey düşünmeyen öğrencilerin YGSde emeklerinin karşılığını aldığını görmek bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır dedi.
     Amaçlarının öğrencilerin panik içinde bulunmalarını önleyerek kaygılarını daha aza indirmek olduğun kaydeden Coşkun, Bu kaygıyı daha aza indirgemek ve o anı önceden yaşamalarını sağlayarak öğrencilerin heyecanını üzerlerinden atmasını amaçladık. Gerçeğe yakın bir sınav olduğu için öğrencileri hafta sonu yapılacak sınava hazırladık diye konuştu.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada YGS provası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER