Muğlada Ramazan ayı hazırlıkları

Muğlada Ramazan ayı hazırlıkları -Müftü Başiş: -Ramazan ayı öncesinde görevlisi bulanmayan camilerimiz için 84 din görevlisi ataması yapıldı


MUĞLA (A.A) - Muğla Müftülüğü Ramazan ayı boyunca farklı etkinlikler düzenleyecek.
     Müftü Hasan Başiş, Muğla Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısında, Ramazan ayının İslamın rahmetle yoğrulmuş adaletini, bilgi ve hikmetle bütünleşmiş ahlakını bütün insanlığa gösteren bir ay olduğunu söyledi.
     Ramazan ayı süresince il, ilçe ve beldelerde vaaz irşat programları hazırlandığını belirten Başiş, Vaaz irşat programları kapsamında Kurşunlu Camisinde merkezi sistemle vaaz yapılmaya devam edilecek. Bazı köylerimiz de bu merkezi sisteminden istifade edecek. Ayrıca, Antalya ve Afyonkarahisarda yüz yüze vaaz hizmet içi eğitim seminerine katılan görevlilerimiz cemaate yönelik yüz yüze vaaz verecek dedi.
     Başiş, Muğla genelinde din görevlisi bulanmayan cami kalmayacağını ifade ederek, Ramazan ayı öncesinde görevlisi bulanmayan camilerimiz için 84 din görevlisi ataması yapıldı. Ayrıca, tüm camilerimizin bakımı ve çevre temizliği büyük bir itinayla gerçekleştirildi diye konuştu.
     Ramazan ayında kardeş ilçe irşat programları düzenleyeceklerini anlatan Başiş, birbirine yakın olan ilçe müftülüklerinin karşılıklı ziyaretler gerçekleştirerek irşat programları düzenleyeceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Muğlada Ramazan ayı hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER