Muğlada bilişim suçu operasyonu

Muğlada bilişim suçu operasyonu -Fethiyede bir otelin müşterilerinin kimlik ve kredi kartı bilgilerini kullanarak sahte nüfus cüzdanı düzenledikleri, internet üzerinden alışveriş yaptıkları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı


MUĞLA (A.A) - Fethiyede bir otelin müşterilerin kimlik ve kredi kartı bilgilerini kullanarak sahte nüfus cüzdanı düzenledikleri, internet üzerinden alışveriş yaptıkları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.
     Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bilişim suçları ile mücadele çalışması kapsamında yaklaşık bir aylık takip sonucunda Fethiyede, bilişim suçu işledikleri iddia edilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.
     Operasyonda ilçedeki bir otelde kalanların kimlik bilgilerini kullanarak sahte nüfus cüzdanı düzenledikleri, kredi kartı bilgilerini kullanarak internet üzerinden alışveriş yaptıkları iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı. Zanlıların internet üzerinden satın aldıkları 2 motosiklet, 3 diz üstü bilgisayar, 19 kişiye ait banka hesap numaraları, 5 kişi adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanları da ele geçirildi.
     Gözaltına alınanlardan birinin, müşterilerinin bilgileri kullanılan otelin lobisinde çalıştığı belirtildi.
     Zanlıların emniyette ifadelerinin alınmasının ardından suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde banka ve kredi kartı dolandırıcılığı, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
     (KG-HS-TNC-SFD)
<< Önceki Haber Muğlada bilişim suçu operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER