MŞÜ öğrencileri ulaşım sıkıntısı nedeniyle eylem

MŞÜ öğrencileri ulaşım sıkıntısı nedeniyle eylem yaptı -Kentte kalacak ev ve kampüse ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını savunan öğrenciler İstasyon Caddesinde oturma eylemi yaptı


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, kampüs alanına ulaşımda sıkıntı yaşadıkları gerekçesiyle yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.
     Bu yıl yeni kampüs alanına taşınan MŞÜde, servis sorununun halen çözülemediğini iddia eden öğrenciler, İstasyon caddesini ulaşıma kapattı.
     Öğrenciler adına konuşan Emrah Güneş, bu yıl üniversite öğrencileri için kampüs alanına tahsis edilen 3 otobüsün yetersiz olduğunu, bu nedenle derslerine geç kaldıklarını söyledi.
     Öğrencilerin mağdur olduğunu ve bu eylemi yapmak zorunda kaldığını belirten Güneş, şöyle konuştu:
     Dersler sabah erken başlıyor. Bize 3 tane servis verilmiş. Buraya 7-8 bin dolayında öğrenci gelmiş. Öğrencinin hem ev sıkıntısı hem de kampüse ulaşım sıkıntısı var. Madem bu kadar öğrenci barındırılamıyordu neden bu kadar öğrenci alındı. Yeni açılan üniversitelerde böyle bir sıkıntı yok. Bu Muşun sıkıntısı. Biz köle değil, öğrenciyiz ve buraya okumaya geldik. Ders dışında, ev ve ulaşım sıkıntısıyla uğraşıyoruz. Buraya okumaya geldik ama okumak dışında her şeyi yapıyoruz.
     Bir süre sonra eylem yapan öğrencilerin yanına gelen Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Bekir Kirenci, öğrencilerden yolu trafiğe açmalarını ve eylemlerini sonlandırmalarını istedi.
     Belediye Başkanı Necmettin Dede ise, öğrencileri yolu açmaları konusunda ikna etti ve yol kenarında öğrencilerin sorunlarını dinledi.
     Öğrencileri seslenen Dede, daha önce toplu taşıma için ihale yaptıklarını ama hiçbir iştirakçinin ihaleye katılmadığını söyledi.
     Bu konuda tekrar ihale düzenleyeceklerini belirten Dede, şunları ifade etti:
     4 defa ihale yaptım. Şer güçler toplu taşıma ihalesine girmeme engel oldu. Ama bu hafta bunu sonuçlandıracağız. 4 otobüsüm sizlere bedava çalışıyor. Sıkıntılarınız cuma gününe kadar bitecek. Cuma günü 10 otobüs bu hatta girecek. Sizler de gelin ve ihaleyi izleyin. Bir ağabeyiniz olarak birazcık sabır istiyorum. Bu otobüslere ek olarak, yarın yeni otobüsler kiralayarak sizlerin hizmetine sunacağım ve sizi mağdur etmeyeceğim. Eğer cuma günü sorununuz çözülmezse ben de sizinle birlikte burada eyleme katılacağım. Sizleri bir evladım olarak görüyorum ve sizleri yolda bırakmam.
     Ardından belediye tarafından getirilen 8 araç ve çeşitli otobüs firmaları tarafından ücretsiz olarak tahsis edilen minibüslerle öğrenciler kampüse taşındı.
     Otobüs ve minibüslerde yer bulamayan bazı öğrenciler ise zabıta araçlarının kasasında kampüse ulaştırıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber MŞÜ öğrencileri ulaşım sıkıntısı nedeniyle eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER