MŞÜde Türkiye Buluşmaları düzenlendi

MŞÜde Türkiye Buluşmaları düzenlendi


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesince (MŞÜ) 21. Yüzyılda Yerel Yönetimler ve Belediyecilik konferansı düzenlendi.
     Türkiye Buluşmaları adı altında düzenlenen konferansta konuşan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyin tecrübesini ve konuya bakış acısını dikkatlice dinleyeceklerini söyledi.
     İnanç, şöyle konuştu:
     Klasik yerel yönetimler anlayışından çıkmamız gerekiyor. Bunlar artık yerel yönetimlerin olmasa olmazı. Ama bu sorunlar çözülmediği müddetçe, 22. yüzyılla da geçsen, bu konuları konuşur ve tartışırsın. Modern yerel yönetimlerde bu sorunların aşıldığı, çöpten enerji üretimine geçildiği, kültürel ve sosyal alanda ilerleme olduğu görülmekte.
     Konferansa konuşmacı olarak katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, Gaziantep Kalesinin bulunduğu bölgede büyük bir çalışma başlattıklarını belirtti.
     Şehri turizm kenti haline getirmek için birçok girişimde bulunduklarını ifade eden Güzelbey, Gaziantep geçmişi olukça eskiye dayanan bir sanayi şehri. Kentin tarihi ve kültürel mirasını, ön plana çıkarmak istedik. Çalışmalarımızı da bu yönde yaptık. İşler son derece iyi. Geleceğini planlayan bir şehir olmak için 2004 yılında işe başladık diye konuştu.
     Konferans sonunda İnanç, Güzelbeye plaket ve kilim hediye etti.
     Konferansa, Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Müftüsü Recep Uzun, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber MŞÜde Türkiye Buluşmaları düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER