MOBESEye yansıyan kaza görüntüleri

MOBESEye yansıyan kaza görüntüleri -Eskişehirde kentin çeşitli noktalarında meydana gelen trafik kazaları, saniye saniye görüntülendi -Görüntülerde, çocuğundan yaşlısına araçların çarpma anı, ışık ihlali yapan sürücülerin neden


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde 2012 yılında meydana gelen bazı trafik kazaları, MOBESE kameralarınca saniye saniye görüntülendi.
     Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kapsamında kentin değişik yerlerinde kurulan MOBESE kameralarına, 2012 yılında değişik zamanlarda meydana gelen kazalar yansıdı.
     Görüntülerde, Bağlar Geçidinde meydana gelen bir kazada, bisiklet sürücüsü hemzemin geçitten geçmek isterken Ankara istikametinden gelen yük treninin altında kalıyor.
     Bir başka görüntüde de, Eskişehir Devlet Hastanesi önünde Acil Servise giriş yapmak isteyen ambulansa başka bir araç çarpıyor.
     Dikkatsizlik ve kurallara uymamanın sonucunu gözler önüne seren diğer görüntülerde ise çocuğu, yaşlısı birçok vatandaşa araçların çarpma anı, ışık ihlali yapan ve tramvay yolunu ihlal eden araçların sebep olduğu kazalar dikkati çekiyor.
     Emniyet yetkilileri, söz konusu kaza görüntülerini inceleyerek, belli başlı kaza sebepleri ve eğitim konularını belirledikleri kaydetti.
     Öncelikle, uzak da olsa yaya geçitlerinin kullanılması gerektiğini vurgulayan yetkililer, şunları kaydetti:
     Işığı görmedim, sarı yanıyordu tam ben geçerken kırmızıya geçti, yol çok müsaitti gibi bahaneleri bir kenara bırakıp, size sarı ışık yanıyorsa durun, kırmızı ışık yanıyorsa bekleyin. Lütfen, kış aylarında kar lastiği takmayı ihmal etmeyin. Unutmayın ki, tramvay yolu tramvaylar içindir. Çocukların karıştıkları trafik kazalarını en aza indirmek için çocuklara trafik eğitimi verilmelidir. Sayın anne ve babalar, çocuklarınız sizleri örnek alır. Lütfen davranışlarınızla çocuklarınıza örnek olun, onların bugün ve gelecekte hayatlarını kurtarın. Trafik krallarına uymak, bizim ve sevdiklerimizin hayatını kurtarır.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber MOBESEye yansıyan kaza görüntüleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER