Mısır heyeti, Şanlıurfada

Mısır heyeti, Şanlıurfada -Türkiyeye sığınan Suriyeli sığınmacılar için gelen aralarında milletvekili, insan hakları savunucusu ve akademisyenlerin olduğu heyet, çalışmalarını tamamladı -ARAPDER Genel Başkanı Kırboğa: Mısırın Tü


ŞANLIURFA (A.A) - Türkiyeye sığınan Suriyeli sığınmacıların durumunu gözlemlemek üzere Mısırdan Şanlıurfaya gelen, aralarında milletvekili, insan hakları savunucusu ve akademisyenlerin olduğu heyet çalışmalarını tamamladı.
     Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin (ARAPDER) daveti üzerine kente gelen 14 kişilik heyet, iki günlük incelemelerinin ardından Kilim Otelde düzenledikleri toplantıda, çadır kentlerde barınan ve hastanelerde tedavi gören Suriyeliler hakkındaki gözlemlerini, aralarında Türkiyedeki Arapların da bulunduğu katılımcılarla paylaştı.
     Mısır Şura Konseyi üyesi Ahmet Emara, başta Arap ülkeleri olmak üzere bölgedeki diğer devletlerin Suriyeye yardım etmesi gerektiğini söyledi.
     Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkileri daha da etkin seviyeye getirmeye çalışacaklarını belirten Emara, Ülkemizdeki hükümeti, Suriye konusunda daha etkin kılacağız. Mısırdaki Suriye konsolosluğunu kapatmayı ülkemizdeki parlamentoda dile getireceğiz. Suriye konusunda gereken her şeyi yapacağız dedi.
    
     -Mısır, yardım edecek-
    
     ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa da heyetin 2 günlük incelemeleri sonucunda, Türkiyenin Suriye halkına yaptığı yardımları yerinde görme fırsatı bulduğunu söyledi.
     Heyetin, Türkiyede edindiği izlenimleri ülkelerinde değerlendireceği bilgisini veren Kırboğa, Heyet, buradaki Suriyeliler için ne yapılabileceği konusunda inceleme yaptı. Mısırın Türkiyedeki Suriyelilere yardım edeceğini belirtiyorlar. Ama hangi konuda olur, onu şu anda bilemiyorum. Özellikle sağlık ve eğitim alanında çeşitli yardımlarda bulunacaklarını tahmin ediyorum diye konuştu.
     Heyette bulunanlar, kentteki temasları kapsamında çadır kentlerde kalan ve hastanelerde tedavi gören Suriyeli sığınmacıları ziyaret etmişti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Veli Gürgah
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mısır heyeti, Şanlıurfada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER