Miras kalan barış misyonunu devam ettiriyorlar

Miras kalan barış misyonunu devam ettiriyorlar -Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde girişimleri sonucunda 850 kan davalı aileyi barıştırmasıyla tanınan ve 3 yıl önce vefat eden Sait Şanlının ardından bu görevi iki oğlu üstlen


DİYARBAKIR (A.A) - İbrahim Yakut/Aziz Aslan- Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde girişimleri sonucunda 850 kan davalı aileyi barıştırmasıyla tanınan ve 3 yıl önce hayatını kaybeden Sait Şanlının ardından bu görevi iki oğlu üstlendi.
     Bölgenin kanayan yarası olan kan davalarının sonlandırılması için büyük uğraş veren eski Kasaplar Odası Başkanı ve Liceliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sait Şanlının ölümünden sonra bu önemli görev, çocuklarına kaldı.
     Barış elçisi olarak tanınan Şanlının ölümünden önce kurduğu ve içerisinde çocukları Metin ve İsmailin yanı sıra imam, öğretim görevlisi ve kanaat önderlerinin de yer aldığı Sait Şanlı Barış Komitesi, bölgedeki husumetli aileleri barıştırarak küskünlüklerin sona ermesini sağlıyor.
    
     -Nobele aday gösterilmişti-
    
     Sait Şanlının uzun yıllar sürdürdüğü kan davalı aileleri barıştırma girişimi, dünya medyasının da ilgisini çekmişti.
     Fransız haber ajansı AFP tarafından ölümünden bir süre önce Nobel Barış Ödülüne aday gösterilen Şanlı, Şiliden Diyarbakıra gelen bir heyet tarafından kan davalarıyla ilgili olarak ülkelerine davet edilmişti. Birleşmiş Milletler (BM) de bölge barışına sağladığı katkıdan dolayı Şanlıya teşekkür yazısı göndermişti.
    
     -3 yılda 137 aile barıştırıldı
    
     Babalarından kalan Barış elçiliği görevini yürüten Metin Şanlı, çok önemli bir çalışma yaptıklarının farkında olduklarını belirtti.
     Komitede, bölgenin tanıdığı çok değerli şahsiyetlerin bulunduğunu anlatan Şanlı, şöyle dedi:
     Bize bırakılan, bir evlat için en büyük mirastır. Bütün halka mal olmuş bir şahsiyettir. Onun vefatından sonra bu misyona sahip çıkılması gerektiğine karar verdik. Bizimki siyaset üstü bir olay. Kan davalı bir aileye gittiğimizde zaten babamızın adı ve yaptığı hizmetler önümüze çıkıyor. Sait Şanlı Barış Komitesi, babam döneminde 850 kan davalı aileyi barıştırmıştı. Biz de 137 aileyi barıştırdık. Bizce asıl büyüklük, acısını yüreğine gömüp barış yapmaktır.
     İsmail Şanlı da aileleri barıştırırken, çok titiz davrandıklarını belirtti. Mağdur ailenin mağduriyetini göz önünde bulundurduklarını kaydeden Şanlı, Ailenin bütün fertleriyle tek tek görüşüyoruz. Cezaevinde olanla bile görüşüyoruz. Çünkü ileri ki bir dönemde çıkıp, Benim bu barıştan haberim yok demesin diye. Çok şükür babamın şimdiye kadar yaptığı hiçbir barış bozulmadı. Biz onun yolunda devam ediyoruz. Af etmek büyüklüktür. Biz af eden ailelere teşekkür ediyoruz. Büyük barışı onlar yapıyorlar, onlar kabul etmezse olmaz dedi.
     Son olarak Diyarbakırda iki yıl önce Öğretmenevinde İbrahim Halil Şitilin öldürülmesi sonucu Şitil ve Atabey aileleri arasında başlayan husumeti sonlandıran Sait Şanlı Barış Komitesi, tarafları, okunan dualar eşliğinde barıştırdı.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Miras kalan barış misyonunu devam ettiriyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER