Miraç Kandili

Miraç Kandili


KONYA (A.A) - AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı ve Ayşe Türkmenoğlu, Miraç Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Kabakcı, mesajında, ilahi sırlarla dolu mübarek bir geceye ulaşmanın manevi hazzı içinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Peygamberimiz Hazreti Muhammedin en büyük mucizelerinden birini yaşadığı Miraç gecesinde, ümmetine Cenab-ı Allahın gönderdiği hediyelerle döndüğünü görmekteyiz. Bu gecenin tüm Müslümanların kurtuluşuna vesile olması dileğiyle, tüm İslam aleminin ve Konya halkının Miraç Kandilini kutluyor, dua ve ibadetlerimizin kabul olmasını yüce Allahtan niyaz ediyorum.
     Türkmenoğlu ise Miraç Kandilinin, Hz. Muhammedin semaya davet edildiği, ilahi vuslatın gerçekleştiği bir mucize olduğunu belirtti.
     Miraçın, hikmetlerle, ibretlerle dolu bir yükseliş olduğunu ifade eden Türkmenoğlu, şunları kaydetti:
     Miraç, başta Hz. Muhammed olmak üzere, her Müslüman için manevi bir terfi, yüce rabbimizle buluşma ve selamlaşma, Onun katında yücelme ve yüksek insani sorumluklar üstlenme anlamına gelmektedir. Bu güzel gecenin İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diler, İslam ümmetinin kandilini tebrik ederim.
    
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER