Miraç Kandili

Miraç Kandili -Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban: Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Çoban, içinde bulunduğumuz üç aylarda insanların gönlünde hayırda yarışma ve Allaha yaklaşma arzusunun zirveye ulaştığını ifade ettiği mesajında şunları kaydetti:
     Ramazanın müjdecisi olan üç aylardan Recep Ayının içindeyiz. Buram buram rahmet ve bereket kokan bu aylar içerisinde de kandillerin ayrı bir yeri var. Peygamber Efendimizin kutlu bir yolculuk sonunda Cenab-ı Hakka ulaştığı Miraç Gecesini idrak ediyoruz. Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Miracın, manevi yükselişimiz olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım. Bu mübarek günde ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. Bu duygu ve düşüncelerle, Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin ve tüm İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik eder, ülkemizde ve dünyada yaşanan üzücü olayların, acı ve gözyaşının son bularak yerini barış ve huzurun almasını temenni ederim.
    
     -Bolvadin Belediye Başkanı Kılçık:
     Miraç, bereket ve inancın en üst seviyeye ulaştığı
     gecelerden biridir
    
     Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık da, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Kılçıkın mesajı şöyle:
     Miraç, bereket ve inancın en üst seviyeye ulaştığı gecelerden biridir. Peygamber efendimizin göklere yükseltildiği bu mübarek geceyi dualarımızla süsleyeceğiz. Böylesine anlamlı, böylesine mübarek ve insanlık için büyük önem taşıyan, müminin kurtuluş gecelerinden biri olan Miraç Kandilinizi tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER