Miraç Kandili

Miraç Kandili -AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün: -Miraç, insanın erdem yolculuğu, beşerilikten insaniliğe yükselişin hikayesidir


AFYONKARAHİSAR (A.A) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Miraç, insanın erdem yolculuğu, beşerilikten insaniliğe yükselişin hikayesi olduğunu kaydetti.
     Ürün, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, Miraç mucizesinin, Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu olduğunu bildirdi.
     Miraç kandiline ulaşmanın mutluluğunu yaşandığını belirten Ürünün mesajı şöyle:
     Miracın insanlığın kurtuluşu için gönderilen Peygamberimizin yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuk. Miraç, Peygamberimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelmektedir. Recep ayının 27. gecesi gerçekleşen bu büyük buluşma, aslında her müminin günde beş kez namaz aracılığıyla bu sırrı yaşadığı, hikmetlerle dolu bir yolculuktur. Miraç, insanın erdem yolculuğu, beşerilikten insaniliğe yükselişin hikayesidir. Miraç, göklere olduğu kadar, insanın kendi semasına, yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur. Yeryüzünün iki manevi merkezinde, Mescidi-i Haram ve Mescidi Aksada ve göklerde Hz. Peygamberle gerçekleşen bu kutlu yolculuk, bugün bizim için manevi merkez olan gönül dünyamızda gerçekleşmelidir. Milletimizin Miraç Kandilini kutlar, bu mübarek gecenin, kalplerimizi ve gönüllerimizi aydınlatmasını, bütün insanlığın hidayetine ve zulme uğrayan tüm dindaşlarımızın kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hakktan niyaz ederim.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER