Minibüs ve servis şoförlerine eğitim semineri

Minibüs ve servis şoförlerine eğitim semineri


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Afyonkarahisar Şubesinin düzenlediği minibüs ve servis kullanan sürücülere yönelik eğitim seminerleri başladı.
     Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi konferans salonunda Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi öğretim görevlilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Kent içi Minibüs Şoförleri ve Servis Araç Şoförlerinin Bilgi ve Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitim Kursuna 450 sürücü katıldı.
     Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, programdaki konuşmasında, ticari araçlarda görev yapmanın, taşıma araçlarında şoförlük yapmanın külfetli bir görev olduğunu belirtti.
     Minibüs ve servis şoförlerinin halkla iyi diyalog kurması gerektiğini ifade eden Balkanlıoğlu,şunları kaydetti:
     Halkımızın müşteri ilişkisinden öte onların canını sizlere emanet ettiğini unutmamalısınız. Ancak şoförlerimizin kimisi eğitimli, kültürlü ve güler yüzlü kimisi ise asabi, karısından azar işitmiş, kocasından dayak yemiş ve kimisinin ise psikolojik sorunları olan insanların sizin aranızda olduğunu biliyoruz. Bu bizim için de geçerlidir. Madem biz bunu iş olarak benimsedik, işimizi iyi yapmak zorundayız.
     Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Ülker da seminerde halkla ilişkiler, nezaket kuralları, kişisel bakım, zaman oryantasyonu, sürüş güvenliği, risk faktörleri gibi konularda 25 kişilik gruplar halinde 6 ayrı istasyonda 12 saatlik eğitim verileceğini bildirdi.
     Eğitim sonunda 450 kişinin sertifika alacağını vurgulayan Ülker, eğitimler sonunda Afyonkarahisar halkına yakışır, daha kaliteli ulaşım hizmeti verileceğine inandıklarını bildirdi.
     (GNG-MRS)
<< Önceki Haber Minibüs ve servis şoförlerine eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER