Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kırzıoğlu:

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kırzıoğlu: -Mimarlık Fakültesi olarak hedefimiz, tarihi, kültürel özelliklere duyarlı meslek elemanları yetiştirmek


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ilgar Kırzıoğlu, Mimarlık Fakültesi olarak hedeflerinin tarihi, kültürel özelliklere duyarlı meslek elemanları yetiştirmek olduğunu söyledi.
     Kırzıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, fakültenin Amasyada kuruluş amacının Şehzadeler kenti olan Amasyanın, tarihi kent yapısı olduğunu belirtti.
     Amasyanın 7500 yılık tarihi bir şehir olduğuna işaret eden Kırzıoğlu, Amasya, mimarlık alanında önemli eserleri içinde barındırıyor, camiler, kaleler, köprüler ve yalıboyu evleri bunun en önemli örnekleri. Mimarlık Fakültesi olarak hedefimiz, tarihi, kültürel özelliklere duyarlı meslek elemanları yetiştirmek dedi.
     Amasya Üniversitesinin yeni ve içinde bütün fakülteleri barındıracak bir kampüse ihtiyacını olduğunu vurgulayan Kırzıoğlu, Mimarlık Fakültesinin kısa sürede yeni binasına kavuşacağını ifade etti.
     Kırzıoğlu, Amasyalı hayırseverlerden yeni binalarımızın yapımında destek bekliyoruz, yeni yapılacak derslikler, salonlar ve laboratuvarlar isimlerini, Amasyalı hayırseverlerimizinden alsın diye konuştu.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kırzıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER