Milli Savunma Bakanı Yılmaz Düzcede:

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Düzcede: -Bilin ki Türkiye, terörle mücadelede zerre kadar taviz vermeyecek -Terörle uğraşanların bu yolla alabilecekleri hiçbir mesafe yok


DÜZCE (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiyenin terörle mücadelede zerre kadar taviz vermeyeceğini söyledi.
     Düzce Valisi Vasip Şahini ziyaret eden Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, terörle mücadele konusunda hükümetin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ve emniyet güçlerinin tarihte olmadığı kadar işbirliği ve diyalog içinde olduğunu ifade etti.
     Terör örgütünün 30 yılda vermediği kaybı bu dönemde verdiğini anlatan Yılmaz, Mücadele çok iyiye gidiyor. Ancak bu arada şehitlerimiz de oluyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. En çok şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına Allahtan sabır diliyoruz ama bilin ki Türkiye, terörle mücadelede zerre kadar taviz vermeyecek. Terörle uğraşanların bu yolla alabilecekleri hiçbir mesafe yok. Bu faaliyeti yaptığımızda biz böyle bir kazanım elde edeceğiz diye düşünürlerse bilin ki terörle Türkiyeden alabilecekleri hiçbir mesafe yok şeklinde konuştu.
     Türkiyede herkesin demokratik düşünce hakkına sahip olduğunu anımsatan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
     Herkes demokratik yoldan her istediğini söyleyebilir. Bunu da dile getirebilir. Hangi şeyi söyleyemiyor ki silahla söyleme gereğini hissediyor. Bunu düşünenler varsa doğru ve sağlıklı bir düşünce olmadığını söyleyebilirim. Güneydoğuya en çok zararı PKK vermiştir, Güneydoğudaki insanların en çok ölümüne sebebiyet veren terör örgütüdür. İnşallah Güneydoğudaki insanımız da hem oranın gelişmesine hem de insanların kaybına neden olan bu terör örgütünü lanetleyeceklerdir. Bir olursak, birlik olursak inşallah rahmet ayı olan ramazan ayında Türkiyenin aşamayacağı hiçbir engel yoktur.
     Yılmaz, ziyaretin ardından Ankaraya hareket etti.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Milli Savunma Bakanı Yılmaz Düzcede: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER