Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehirde

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehirde -Avcı, 81 ilden öğretmenlerle bir araya geldi


ESKİŞEHİR (A.A) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplantıda 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldi.
     Avcı, Eskişehir Öğretmenevindeki programda yaptığı konuşmada, "Eskişehirden başlattığımız bu program, bundan sonra Şeb-i Arus münasebetiyle Konya, daha sonra her vesileyle diğer illerimizde, Çanakkalede, Kırkpınar vesilesiyle Edirnede ve benzer olarak kültürel mirasımızın olduğu her yerde, bütün Türkiyede sürdüreceğiz" dedi.
     Öğretmenlere, kültürel mirası çocuklara aktarmada gösterdiği gayretlerden dolayı teşekkür eden Avcı, Arslan Kaynardağın "Felsefecilerle Söyleşiler" adlı kitabında, Takiyettin Mengüşoğlunun konuşmasına da yer verildiğini aktardı.
     Avcı, merhum Mengüşoğlunun, Atatürkün yurt dışına eğitime gönderdiği kuşaktan olduğunu ifade ederek, Almanyada katıldığı kültürel gezilerde kazandığı pratik eğitim sayesinde, liseyi okuduğu Sivasın zenginliklerini, ülkesine geri döndüğünde gördüğünü anlattığını dile getirdi.
     Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Rame Buja da Eskişehirde bulunmaktan ve söz konusu toplantıya katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.
     Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir de somut olmayan kültürel mirasın önemli bir konu olduğunu vurgulayarak, "Günümüzde iletişim ve ulaşım imkanlarındaki baş döndürücü gelişmeler, bu kültürel miras unsurlarımızı kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmaktadır. Okullarımızda bu hususun bilinmesi somut olmayan kültürel miras duyarlılığının gözetilmesi, çok önemlidir" diye konuştu.
     Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey de kültür dünyasına sahip çıkan, projeler üreten öğretmenler arasından 81inin, bugünkü toplantı için seçildiğini bildirdi.
     UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz da kültürel varlığın, kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması durumumda sürdürülebileceğini söyledi.
     "Eğer öğretmenlerimiz, eğitim sistemimiz olmazsa, bu imkandan mahrum kalırız" diyen Oğuz, daha fazla öğretmenin, çocuklara kendi kültürel mirası aktarma sistemlerini geliştirerek sürdüreceklerine inandığını sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından öğretmenler Yunus Kara, Kemalettin Kalkan, Yunus Sayar ve Fahrettin Koyuncu, Avcıya kendi yazdıkları kitapları hediye etti.
     Eskişehir Kız Olgunlaşma Enstitüsünün hazırladığı el sanatları sergisinin de açıldığı programa, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de katıldı.
     Öğretmenlerle fotoğraf çektiren Avcı, daha sonra Halk Eğitim Merkezinde, Oğuzun, "UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras" konulu sunumunu izledi.
    
     Muhabir: Oktay Özden - Ömer Ürer - Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER