Milletvekilleri Boğa ve Özden Milasta incelemelerde

Milletvekilleri Boğa ve Özden Milasta incelemelerde bulundu


MUĞLA (A.A) - AK Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa, Muğlanın il oluşunun 100. yılında 100 proje çalışmaları kapsamında Milasta sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
     İlçede özel bir işletmede sabah kahvaltısında sivil tolum örgütü temsilcileriyle bir araya gelen Milletvekilleri Özden ve Boğa, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.
     Amaçlarının Muğlaya, il oluşunun 100. yılında üretilecek olan projelerle kalıcı eserler bırakmak olduğunu dile getiren milletvekilleri, herkesin bu sürece destek vermesi gerektiğini belirtti.
     Daha sonra Hayıtlı Mahallesinde yaklaşık 150 yıl önce inşa edilen, Milasın sivil mimarisinin örneklerini taşıyan ve yıkık haldeki Hayıtlı Mescidinde incelemelerde bulunan Özden, Milas Müze Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.
     Ardından Milas Müze Müdürlüğüne giden Özdene, ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verildi.
     Özden, Hayıtlı Mescidinin durumuyla ilgili yeni bilgisi olduğunu, üzerinden bir hafta bile geçmeden mescidi yerinde incelediğini söyledi.
     Vatandaşların, yetkililerin ve akademisyenlerin zaman zaman kendilerini aradığını ve bu tarzdaki yerler hakkında bilgi aktardığını ifade eden Özden, Tarihi eserlerin ihya edilmesi, restorasyonuyla ilgili gayretimiz ve sevdamızı bildikleri için herkes arıyor. Milasta bu konuda çalışmalarımız devam ediyor dedi.
     Öncelikle mescidin temizliğini yaptıracaklarını, röleve ve restorasyon projesi hazırlatarak bu yılın sonuna kalmadan inşaata başlamayı düşündüklerini kaydeden Özden, böylece Milasa güzel bir tarihi eseri kazandırmış olacaklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Mutlu Hazer-Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Milletvekilleri Boğa ve Özden Milasta incelemelerde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER