Milas ve Bodrumda 48 hektar orman

Milas ve Bodrumda 48 hektar orman alanı zarar gördü -İki ilçede 2012 yılında meydana gelen 51 orman yangınında yaklaşık 48 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi


MUĞLA (A.A) - 2012 yılında Milas ve Bodrum ilçelerinde meydana gelen 51 orman yangınında yaklaşık 48 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.
     Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, işletme sorumluğundaki Bodrum ve Milas ilçelerinde bu yıl içinde 51 adet orman yangını meydana geldiğini söyledi.
     Ekiplerinin 24 saat boyunca yangınları önlemek için görev yaptığını anlatan Kazakoğlu, Yangın sezonu başlamadan önce köylerde vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme çalışması yaptık. Bu çalışmalarla anız kaynaklı yangınların önüne geçildi. Bu sevindirici bir gelişme dedi.
     Olası yangınlara karşı hem kara hem de hava ekiplerinin yangın sezonu boyunca hazır olduklarını bildiren Kazakoğlu, hava ekiplerinin etkin yönlendirmesiyle çıkan yangınlara erken müdahale edildiğini belirtti.
     Sorumluluk alanlarının yüzde 57sinin ormanlık alan olduğunu dile getiren Kazakoğlu, Mayıs ayından bu yana 51 adet orman yangını meydana geldi, bu yangınlarda 47.71 hektarlık alan zarar gördü diye konuştu.
     Tarım alanlarında da 63 yangın olayının yaşandığını söyleyen Kazakoğlu, bu yangınlarda da 156 hektarlık alanın yandığını bildirdi.
     Kazakoğlu, en büyük yangının Bodrumun Mumcular beldesinde yaşandığını ve burada 38.9 hektar ormanlık alanın yandığını hatırlattı.
    
     Muhabir: Mutlu Hazer
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Milas ve Bodrumda 48 hektar orman Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER