Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, Mevlit Kandilini kutladı


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Mevlit Kandilinin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.
     Fadıloğlu, Hz.Muhammedin doğumunun 1442nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Mevlit Kandilinin akrabalık ve kardeşlik duygularının güçlendiği en değerli manevi gecelerden biri olduğunu belirtti. Hz. Muhammedin doğum gününün en güzel şekilde idrak edilmesi gerektiğini vurgulayan Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Hayatımızda, çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızın gönüllerine hoş bir seda bırakabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Bu gecede varoluş sebebimiz olan Peygamberimiz Hz. Muhammedin doğum gününü en güzel şekilde idrak ederek, sevgililer sevgilisinden aldığımız sevgiyi kendi sevdiğimize de en güzel şekilde ifade etmeliyiz.
    
     -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mevlit Kandilinin İslam aleminin birlik, dirliğine, insanlığın hidayet ve barışına vesile olması temennisinde bulundu.
     Tahmazoğlu, Hz.Muhammedin doğumunun 1442nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, toplum ve insanlığın Allahı anlatmaya ve insanlığa hediye ettiği Hz. Muhammedin sevgisiyle şekillenmeye muhtaç olduğunu belirtti.
     Onu sevmek ve örnek almanın, yalın bir taklit ve sünnetinin belirli şekillere hapsedilmesi olmadığını aktaran Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Sünnetinin bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının hayatımıza yansıtılmasıdır. Bütün gayesi insanlığı kurtarmak, insanlığa, adalet, eşitlik, huzur, barış ve hoşgörü oluşturmak olan kainatın efendisi Hz. Muhammedin doğum yıl dönümünün bütün insanlığın tekrar dirilişine vesile olması dileğimle bütün inananların Mevlit Kandilini tebrik ediyorum.
    
     -Oğuzeli Belediye Başkanı Öztekin
    
     Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, yüzyıllardır Mevlit Kandili olarak kutlanan bu günün, manevi duyguları canlandıran ve kendimizi sorgulamamıza vesile olan müstesna zaman dilimlerinden olduğunu belirtti.
     Öztekin, Mevlit Kandili mesajında, bu önemli gecede barış için, acılar ve göz yaşlarının dinmesi için insanlığın güzel yarınları için bol bol dua etmesi gerektiğini aktardı.
     Öztekin, tüm İslam aleminin kandilini kutladı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan - Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER