Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -Ordu Belediye Başkanı Torun, mesaj yayımladı


ORDU (A.A) - Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Torun, mesajında, Türk halkının ve bütün İslam dünyasının Peygamber Efendimizin doğum günü kabul edilen Mevlit kandilini büyük bir coşku ile kutladığını ifade etti.
     Bu doğum ile birlikte insanlık için farklı bir dönem başlamıştır. Kuranı Kerimin indirilmeye başlaması ile birlikte Peygamberimiz İslam inancının tüm dünyaya hakim olabilmesi için büyük çabalar sarf etmiş, insan oğlunun o zamanlarda içinde bulunduğu kötü durumdan kurtulabilmesi, hak ve adalet düşüncesinin insanlığa hakim olabilmesi için büyük özen göstermiştir diyen Torun, şöyle devam etti:
     Mevlit Kandilinde bizler de Sevgili Peygamberimizin hayatını, onun ahlakını, ortaya koymuş olduğu davranış ve uygulamalarını bir kez daha gözden geçirmeli, Kuranı Kerimin insanlığa vermek istediği mesajı daha iyi anlamaya çalışmalıyız. Binlerce yıl önce hak ve adalet kavramının önemini vurgulayan, insanlara ve tüm canlılara saygı duymayı, hoşgörü, barış ve kardeşlik duygusunu aşılama gayreti içinde olan Peygamberimizin yaşam şekli ve davranışlarını bugün bir kez daha anlamaya çalıştığımızda dünyanın birçok bölgesinde yaşanan sorunların çözüm anahtarı olduğunu çok rahatlıkla görebiliriz. Peygamber Efendimizin örnek yaşamının, özellikle hoşgörü ve dostluk anlayışının tüm insanlığa hakim olması düşüncesi ile Ordulu hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlit Kandilini kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Dilek Sezen

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER