Mevlid kandili

Mevlid kandili -Başkan Ünver: Peygamberimizin doğumu insanlık için milattır


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, dünya tarihinin dönüm noktalarından birinin de yüce Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirmesi olduğunu belirterek, insanlık için bir milat olan olayın çok iyi anlatılması gerektiğini söyledi.
     Başkan Ünver, Mevlid kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, Mevlid kandilinin yüce Peygamberimiz Hz. Muhammedin (S.A.V.) doğum günü olarak da tüm İslam aleminde idrak edildiğini anımsatarak, insanlık tarihinin en mutlu ve en sevindirici gelişmelerinden biri olarak da ele alınacak böylesine önemli bir doğum ile insanlığın refah ve huzura giden yolu keşfetme sürecine girdiğini belirtti.
     Şevkat ve merhamet peygamberi olan yüce Peygamberimizin sadece İslam dünyası için değil, tüm insanlık için bir fırsat olduğunu dile getiren Ünver, şunları kaydetti:
     Din, dil, ırk ayrımı yapmadan verdiği mesajla sadece müminlere değil, tüm dünya insanları için de kurtuluş reçetesi ortaya koyan fahri kainat Peygamberimiz, yaşadığı dönemde örnek kişiliği ile büyük bir toplum önderi olduğunu ispatlamıştır. Allahtan aldığı vahiyleri paylaşarak onların her iki dünyada da mutluluğu için mücadele eden yüce Peygamberimizin hayatını iyi idrak etmek, her Müslüman için temel bir vazifedir. Kendini öldürmeye kararlı müşrikleri bile büyük bir şefkat örneği göstererek affeden yüce Peygamberimizin doğumu, insanlık adına da bir milat vasfı taşımaktadır. Onun dünyayı şereflendirdiği bu geceyi de çok iyi idrak etmek gerekir. Bu vesile ile tüm inananların Mevlid kandillerini tebrik eder, bu gecenin hayırlara vesile olmasını yüce rabbimizden niyaz eder, değerli halkımıza en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER