Mevlana Müzesinde ziyaretçi yoğunluğu

Mevlana Müzesinde ziyaretçi yoğunluğu -Müzeyi, Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerinin başladığı 7 Aralıktan bugüne kadar 40 binin üzerinde yerli ve yabancı turist ziyaret etti (Fotoğraflı-Görüntülü


KONYA (A.A) - Mevlana Müzesi, Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerinin başladığı 7 Aralıktan bugüne kadar 40 binin üzerinde yerli ve yabancı turisti ağırladı.
     Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şeb-i Arus törenleri dolayısıyla Mevlana Müzesi ve diğer müzelerde ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığını söyledi.
     Şeb-i Arus törenleri nedeniyle saat 19.00a kadar Karatay Çini Eserleri, İnce Minare ve Mevlana müzelerinin açık tutulduğunu belirten Benli, Konuklarımız, törenlerin bir saat öncesinde ziyaretlerini tamamlamış oluyor. Bu yıl Şeb-i Arus törenlerinin ilk 6 gününde Mevlana Müzesini 40 binin üzerinde ziyaretçi gezdi diye konuştu.
     Geçen yıla oranla ziyaretçi sayısının arttığına dikkati çeken Benli, Mevlana Müzesine ziyaretlerin bu yıl geçen yıla oranla biraz daha fazla olduğunu görmekteyiz. Müzeyi geçen yılın aynı döneminde yaklaşık 35 bin kişi ziyaret etmişti dedi.
     Benli, Türkiyenin birçok ilinden ve pek çok ülkeden turistlerin müzeyi ziyaret ettiğini, ziyaretlerin genellikle gruplar halinde yapıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Mevlana Müzesinde ziyaretçi yoğunluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER