Mevlananın gel çağrısı 22 dilde

Mevlananın gel çağrısı 22 dilde -Mevlananın ünlü eseri Mesnevi, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Farsça orijinalinden çevirisi yapılarak, 22 dilde yayımlandı -Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: Ruhlarındaki açlığı


KONYA (A.A) - Murat Aslan - Konya Büyükşehir Belediyesince, Mevlana Celaleddin-i Ruminin ünlü eseri Mesnevi, Farsça orijinalinden çevirisi yapılarak, 22 dilde yayımlandı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mevlananın mesajlarıyla dünyada milyonlarca insanı etkilediğini, Konya olarak Mevlananın düşüncelerini yaşatmak gibi önemli bir misyonlarının olduğunu söyledi.
     Bu kapsamda, Mevlananın dünyaca ünlü eseri Mesnevinin 22 dilde basımını gerçekleştirdiklerini anlatan Akyürek, Orijinali Farsça olan ve titiz bir çalışmanın sonucunda Türkçeye çevirip 6 cilt halinde basımını yaptığımız Mesnevi, gerek günümüz Türkçesine uygunluk, gerekse ebatları açısından çok beğenildi dedi.
     Akyürek, her aralık ayında gerçekleştirilen Vuslat Yıl Dönümü etkinliklerine katılan protokole takdim ettikleri Mesneviyi, Türk devlet adamlarının da ülkemizi ziyarete gelen konuklarına armağan ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Halen Mesnevi; Farsça, Türkçe, Urduca, Fransızca, Türkmence, İspanyolca, İngilizce, Arapça, Almanca, İtalyanca, Arnavutça, İsveççe, Japonca, Boşnakça, Felemenkçe, Kazakça, Özbekçe, Tacikçe, Çince, Yunanca, Malayca ve Rusça dillerinde basılmaktadır. Mesnevi, birçok ülkenin devlet başkanına, başbakanına, büyükelçilerine, kültür bakanlarına ve Konyayı ziyaret eden diğer devlet büyüklerine takdim edildi. Örneğin, Konyayı ziyaret eden İngiltere Veliaht Prensi Charles, İspanya Kraliçesi Sophia, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Eski Başkanı Haris Sladziç ile çok sayıda bakan ve büyükelçiye takdim edildi.
    
     -Hedef 50 dil-
    
     Dünyanın pek çok yerinden insanların bilgi ve hikmet aramak için Konyaya geldiğini vurgulayan Akyürek, Ruhlarındaki açlığı gidermek için Konyaya gelen bu insanlara böyle bir kültür hizmetiyle yardımcı oluyoruz. Yaptığımız çalışma, Hazreti Mevlananın bakış açısını tüm dünyaya ulaştırırken; şehrimizin, kültürümüzün tanıtımı açısından da büyük önem taşıyor. Hedefimiz; Mesneviyi 50 dünya diline çevirmek diye konuştu.
     6 ciltten oluşan Mesnevi, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ve Kültür AŞnin satış noktalarından 70 lira bedelle temin edilebiliyor.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Mevlananın gel çağrısı 22 dilde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER