MEÜde kayıtlar randevu sistemiyle yapıldı

MEÜde kayıtlar randevu sistemiyle yapıldı


MERSİN (A.A) - Mersin Üniversitesi (MEÜ) bu yıl öğrenci kayıtları randevu sistemiyle yapıldı.
     Üniversitenin internet sitesindeki habere göre, ÖSYS sonuçlarına göre MEÜye kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 7 Eylül Cuma günü sona erdi.2012-2013 eğitim-öğretim yılında 7 bin 630 öğrenci daha Mersin Üniversitesi ailesine katıldı.
     Yeni kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinde uygulanan Ön Kayıt sistemiyle kayıtların alınması sırasında karşılaşılan hataların ve zaman kaybının en aza indirilmesi hedeflendi.
     Kesin kayıt işlemleri ise Randevu Sistemiyle gerçekleşti. Kayıt sırasında oluşabilecek yığılmanın önüne geçmek için uygulanan randevu sistemiyle, farklı fakülte veya yüksekokuldaki öğrenciler kendileri için önceden belirlenen gün ve saatlerde kayıt yaptırdı.
     Mersin kent merkezinde yer alan okullara kayıt yaptıran adayların kayıt işlemleri, Çiftlikköy Yerleşkesindeki kayıt merkezinde, ilçelerdeki okulların kayıt işlemleri ise, kendi okullarında gerçekleşti.
     Yabancı Diller Yüksekokulunda oluşturulan kayıt merkezinde, başta Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli olmak üzere, tüm fakülte ve yüksekokullar ile idari birimlerden 100ü aşkın personel görev aldı.
     Üniversiteye kayıt yaptırmak üzere il dışından gelen öğrenciler ve yakınları için Mersin Otogarı ve TCDD Mersin Garında Öğrenci İrtibat Masası kuruldu.
     Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü personeliyle Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi akran öğrencilerinin görevli olduğu irtibat masalarında, kayıt yaptırmak üzere gelen öğrenci ve yakınlarına bilgi verildi. Otogar ve istasyondan Çiftlikköy Kampüsüne ücretsiz ulaşım sağlandı.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber MEÜde kayıtlar randevu sistemiyle yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER