Meteorolojik uyarı

Meteorolojik uyarı -Ege Bölgesi genelinde beklenen yağışın, yarın öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerde kuvvetleneceği tahmin ediliyor


İZMİR (A.A) - Ege Bölgesi genelinde beklenen yağışın, yarın öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerde kuvvetleneceğinin tahmin edildiği bildirildi.
     Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ege Bölgesinin yarın Orta Akdenizden gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği, kuvvetli lodosla birlikte gelecek yağışlı havanın hava sıcaklığını hissedilir derecede artırmasının beklendiği kaydedildi.
     Yarın Ege Bölgesi genelinde yağış beklendiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşecek yağışların öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerde kuvvetlenerek Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydının kuzey ve doğusu ile Çanakkalenin güneyinde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Rüzgarın batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden özellikle yağış anında kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı kuvvetli lodosla birlikte 6 ile 10 derece artıp bölge genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredebilir. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden yarın yağış alan yerlerde yağış anında, çarşamba günü batı kesimlerde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
     Açıklamada, vatandaşlar ve ilgililerin yağış ve fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerektiği vurgulandı.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Meteorolojik uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER