Mesnevi, sosyal medyada kaynağından paylaşılacak

Mesnevi, sosyal medyada kaynağından paylaşılacak -Konya Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı uygulama sayesinde Mesnevi, akıllı telefonlarda 13 ayrı dilde okunup, içindeki sözler sosyal medyada paylaşılabilecek


KONYA (A.A) - Mevlananın ünlü eseri Mesnevi, Android ve IOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda 13 ayrı dilde okunup paylaşılabilecek.
     Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan uygulama, googleplay ve apple store platformlarından ücretsiz indirilebiliyor.
     Uygulamayı kullanan kişi, okunan bölümleri işaretleyebilme, not alabilme, dipnotlara bakabilme ve içindekileri liste halinde görebilme imkanına sahip oluyor.
     Ney taksimlerinin de yer aldığı uygulamada, Mevlana Müzesi fotoğraflarından oluşan albüm incelenebiliyor. Mesneviden alınmış kısa sözler de SMS yoluyla veya sosyal medyada paylaşılabiliyor.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şu anda Türkçe, İngilizce, Arapça, Japonca, Fransızca, Çince gibi 13 ayrı dilde uygulamaya konulan Mesnevinin, yakın bir zamanda sanal ortamda 22 dile çıkartılacağını belirtti. Akyürek, Mobil Mesnevinin yanı sıra Konya Şehir Rehberi Uygulamasına da IOS 4, IOS 5 ve Android işletim sistemini kullanan mobil cihazlardan ulaşılabileceğini söyledi.
     Büyükşehir Belediyesi ayrıca Mesnevinin; Farsça, Türkçe, Urduca, Fransızca, Türkmence, İspanyolca, İngilizce, Arapça, Almanca, İtalyanca, Arnavutça, İsveççe, Japonca, Boşnakça, Felemenkçe, Kazakça, Özbekçe, Tacikçe, Çince, Yunanca, Malayca ve Rusça olmak üzere 22 dilde basımını yapıyor.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Mesnevi, sosyal medyada kaynağından paylaşılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER