Mesleklerinin sesini böyle duyurdular

Mesleklerinin sesini böyle duyurdular -Katıldıkları yarışmada, uçak ve değişik aletlerle yaptıkları yaklaşık 2 dakikalık müzik, Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine yine birincilik getirdi


ESKİŞEHİR (A.A) - Oktay Özden - Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Liseler Mesleğiyle Yarışıyor yarışmasının üçüncü aşamasında, uçak gövdesine elleriyle vurup değişik aletleri kullanarak yaptıkları yaklaşık 2 dakikalık müzikle yine birinci seçildi.
     Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi ve Uçak Bakım Grubu Üyesi Emirhan Yenice, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesi kapsamında Koç Holding tarafından düzenlenen yarışmada, 12-C sınıfından arkadaşları Furkan Doyran, Mehmet Ömer Akgün, Mustafa Açıkgöz ve Serhat Erat ile birlikte okullarını ve Uçak Bakım Bölümünü temsil ettiklerini anımsattı.
     Yarışmaya ülke genelinde bin 300 okulun katıldığını ve jüri tarafından 150 okul arasına seçildiklerini belirten Yenice, şöyle konuştu:
     Mesleklerin önemini, her mesleği ehil kişilerin yapması gerekliliğini vurgulamak ve meslek liselerine teşvik amacıyla düzenlenen 4 aşamalı yarışmadaki ilk görevimizde, Uçak Bakım (Aircraft Maintenance) ekibi olarak 4 dakikalık bir görüntü hazırlamıştık. Bu görevde, vatandaşlara mesleğimizle ilgili işler yaptırmaya çalışmış, bu görüntüyü yarışmanın web sitesinde paylaştıktan sonra jüri oylamasında da ilk turda Türkiye birincisi seçilmiştik.
     Yenice, yarışmanın ikinci aşamasında da 200 öğrenciyle birebir maket ölçüsünde Boeing 777 tipi yolcu uçağı ile uçak bakımını temsilen belirledikleri açık ağız anahtar görüntüsü oluşturdukları 35 metre uzunluğundaki fotoğraf karesini yarışmaya gönderdiklerini bildirdi.
    
     -Üçüncü görev, Mesleğinin Sesini Duyur-
    
     Yarışmanın üçüncü aşamasında, kendilerine Mesleğinin Sesini Duyur adlı bir görev daha verildiğini anlatan Yenice, şunları kaydetti:
     İddialı şekilde hazırlandığımız yarışmanın bu aşamasında, uçak bakım alanıyla ilgili objeleri kullanarak müzik yaptık. Müzikle ilgili yaklaşık 2 dakikalık bir klip hazırlayıp, yarışmanın web sayfasında paylaştık. Uçak gövdesi, uçak motorlarına vurarak, farklı el aletleri kullanarak yaptığımız müzik, büyük beğeni kazandı. Yarışmaya katılan tüm gruplar arasında sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yapılan oylama sonucunda bin 562 oyla ilk sırayı aldık. Özgünlük, performans gibi kriterleri de göz önüne alan yarışma jürisi, ekip olarak bizi üçüncü görevde de birinci seçti.
     Görevlerde alınan puanların ortalamasıyla yarışma birincisinin belirleneceğini ifade eden Yenice, Yarışmada birinci seçilecek grup üyelerine çeşitli ödüller verilecek. Söz konusu grup üyesi öğrencilerin okuluna da 15 bin lira para ödülü verilecek. Yarışmanın iki aşamasında da birinci seçilmemizden dolayı bizi destekleyen herkese ve yarışmayı organize edenlere teşekkür ediyoruz. Hedefimiz, yarışma sonunda birinciliği kazanmaktır dedi.
     Yenice, yarışmanın son aşamasında kendilerine görev olarak verilen flash mob uygulaması için çalışmaya başladıklarını sözlerine ekledi.
    
     -Liseler Mesleğiyle Yarışıyor yarışması-
    
     Liseler Mesleğiyle Yarışıyor yarışması, Koç Holdingin, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ve Vehbi Koç Vakfının desteğiyle 2006 yılından bu yana yürüttüğü Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesi kapsamında düzenleniyor.
     Türkiye genelinde tüm meslek liselerine açık olan yarışma çerçevesinde, öğrenciler 8 hafta süresince kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalışarak ödül için yarışıyor.
     Yarışmada pek çok zorlu görevle karşı karşıya kalan gençler, video ve fotoğraf çekip, bu çalışmalarını yarışmanın web sitesinde ve sosyal paylaşım sitesi Facebooktaki hesaplarında paylaşıyor.
     Aralık ayı sonunda sona erecek olan yarışmada birinciliği kazanacak grup, çeşitli hediyeler kazanmanın yanı sıra okuluna da 15 bin lira bağış kazandıracak.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Mesleklerinin sesini böyle duyurdular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER