Meslek odaları Ercişin il olması için

Meslek odaları Ercişin il olması için ortak mücadele kararı aldı


VAN (A.A) - Ercişteki Meslek odalarının başkanları ilçenin il olması için ortak mücadele kararı aldı.
     Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Arslan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsamettin Çelik, Bakkallar, Lokantacılar ve Terziler Odası Başkanı Bedrettin Görmüş, Berberler ve Kahveciler Odası Başkanı Muhittin Aydemir ile Ağaç ve Demir İşleri Odası Başkanı Mustafa Gürbüz yaptıkları toplantının ardından üyelerden gelen talep üzerine Ercişin il olması konusunda ortak mücadele verme kararı aldıklarını söyledi.
     Meslek odaları adına açıklama yapan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsamettin Çelik, Ercişin il olması için 50 yılı aşkın bir süredir mücadele verildiğini söyledi. Halkın ortak beklentisinin Ercişin il olması olduğunu ifade eden Çelik, Devlet başkanlarımız ve başbakanlarımız 50 yılı aşkın bir süredir çeşitli zamanlarda halkımıza Ercişin il olması için söz vermişlerdi. Devlette devamlılık esastır. Ercişin il olması için verilen bu sözün devlette devamlılık esasına göre mutlaka yerine getirilmesi gerektiğine inanıyoruz dedi.
     Nüfusu itibariyle Ercişi 25 ilden daha büyük olduğunu dile getiren Çelik, yaşanan depremlerde büyük yaralar alan Ercişin yaralarını sarması için il ünvanının verilmesi gerektiğini söyledi. Sanayi ve ticari olarak gelişmeye elverişli olan Ercişin Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük ilçesi olduğunu anlatan Çelik, şunları kaydetti:
     İlçemiz Vana 100 kilometre uzaklıktadır. Gidiş dönüş hesaba katılırsa 200 kilometre mesafe demektir. Ercişliler, Vana her gidiş gelişlerinde büyük bir maddi kaynağı heba etmektedir. Araçlarla günlük ortalama bin 200 kişi Van-a işlerini takip etmek için gidip gelmektedir. Bu da insanlarımız için büyük bir maddi kayıp anlamına gelmektedir.
     (AD-YÖ-BHT)
<< Önceki Haber Meslek odaları Ercişin il olması için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER