Meslek lisesi öğrencilerinin uluslararası başarısı

Meslek lisesi öğrencilerinin uluslararası başarısı -Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, 10. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri kapsamında düzenlenen yarışmada, çizgi izleyen robot kategorisinde 197 çalışma arasında


YOZGAT (A.A) - Yozgatın Yerköy ilçesinde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, 10. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri kapsamında düzenlenen yarışmada, çizgi izleyen robot kategorisinde 197 çalışma arasında ilk 4 sırada yer aldı.
     Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Muammer Almacı, okuldaki ödül töreninde yaptığı konuşmada, 9-10 Mart tarihlerinde ODTÜde düzenlenen yarışmaya, farklı ülkelerden 20 üniversite ve 105 meslek lisesinden çizgi takip eden 197 robot katıldığını anımsattı.
     Yarışmaya 6 robotla katıldıklarını ve ilk 4 sırada yer aldıklarını belirten Almacı, Okul bünyesinde kurduğumuz Robot Kulübü ile elektrik elektronik teknolojisi öğretmen ve öğrencileri, Formula-1 aracına benzeyen robot hazırladı. Robotlarımız, yoldaki çizgileri takip ederek bir yere çarpmadan hafızasına kaydedilen noktaya ulaşabiliyor dedi.
     Öğrencilerin yarışmaya katılmalarına maddi destek sağlayan işadamı Ayhan Çelik de, meslek lisesi öğrencilerini her alanda desteklediklerini belirterek, elde edilen başarının kendilerini gururlandırdığını kaydetti.
     Yarışmada Emir adlı robotuyla birinci, Aybeytopetrol adlı robotu ile de dördüncü gelen 11. sınıf öğrencisi Ömer Uyar, çalışmaları sonucunda şerit takip eden otomobil hayal ettiklerini, bu sayede trafik kazalarının önüne geçilebileceğini söyledi.
     Konuşmaların ardından, birinci Ömer Uyara, Ayçelik adlı robotu ile ikinci olan Fahri Gülhan ve İbrahim Cantunça, Bozok isimli çalışmasıyla üçüncülük elde eden İhsan Akbulut ve Mustafa Altınoka çeşitli ödüller verildi.
    
     Muhabir: Ömer Sarı - Özcan Güney / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Meslek lisesi öğrencilerinin uluslararası başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER