Mersin Valisi Güzeloğlu Silifkede

Mersin Valisi Güzeloğlu Silifkede -Güzeloğlu: Silifke bizim için özel ve değerli bir ilçemiz


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Silifke bizim için özel ve değerli bir ilçemiz dedi.
     Vali Güzeloğlu, Silifke Belediye Kültür Merkezinde ilçenin sorunlarının görüşülmesi amacıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Kaymakam Fatih Damatlar, ilçenin genel durumu hakkında sunum yaptı.
     Güzeloğlu, daha sonra yaptığı konuşmada, Türkiyenin sürekli ve güçlü olarak büyümeye devam ettiğini söyledi.
     Sırf Silifke düşünüldüğünde bile çok büyük bir zenginlik, çok önemli bir üretim, gelişim alt yapı ve derinliğinin olduğunu gördüklerini anlatan Güzeloğu, şöyle konuştu:
     2011 yılı sonu itibariyle Türkiye, dünyada büyüyen en büyük ikinci ülke. Şüphesiz bu büyüme Mersinde de kendini gösteriyor. Mersin, Türkiyenin hem büyümesini destekleyici, hem zenginleştiricisi, hem de geliştiricisi bir kent.Mersinin bu büyüklüğünü zenginleştiren ve güçlendiren ilçeleri bulunuyor. Silifkede bunların arasında en önemli ilçesi.
     Güzeloğlu, Silifkenin, turizmden tarıma, tarımdan sanayiye güçlü bir alt yapıya sahip olduğuna işaret etti.
     Silifke için çok daha öne taşıyacak yatırımlar bulunduğunu ifade eden Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bunların başında aslında sadece Silifkeyi değil ama bu projenin kavşak noktası olarak ağırlıklı ve özellikli olarak Silifkeyi çok etkileyecek ulaşım ve yol yatırımlarımız geliyor. Akdeniz sahil yolu dediğimiz Mersini Antalyaya bağlayacak çok önemli bir proje. Taşucu Limanının yeniden değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılması konusu da Silifke için en önemli maddelerinden biri. Bunları bir bütün olarak düşündüğümüzde, Silifke çok önemli ve güçlü bir geleceğe yol alıyor.
     Silifkede güzel bir birliktelik olduğunu anlatan Güzeloğlu, Bunun en güzel örneğini de Van depremi sonrası gördük. Depremin ardından onlara sıcak bir aile ortamı sunmak için Mersin Valisi olarak arayıp burada barınmaları için teklif yapan bir yöneticiydim. Gelen depremzede misafirlerimize de Mersin olarak Silifke ev sahipliği yaptı. Son depremzede vatandaşımızın buradan ayrılmasına kadar da tüm yöneticilerimizin, belediye başkanlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, emniyet güçlerimizin, muhtarlarımız en güzel ev sahipliğini yapacaklarına inanıyor ve teşekkür ediyorum dedi.
     Güzeloğlu daha sonra Gülnara gitti.
     (HAS-NRD-AG)
<< Önceki Haber Mersin Valisi Güzeloğlu Silifkede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER