Mersin Barosundan 708 kişiye adli yardım

Mersin Barosundan 708 kişiye adli yardım


MERSİN (A.A) - Mersin Barosu 2012 yılında 708 kişiye adli yardımda bulundu.
     Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, yaptığı yazılı açıklamada, adli yardımdan 613 kadın, 95 erkeğin yararlandığını ifade etti.
     Adli yardım kurumunun, adil yargılanma hakkının güvencesi olduğunu anımsatan Antmen, adli yardımın eşitliği sağlamak üzere kurulduğunu hatırlatarak İstatiskleri incelediğimizde adli yardımda ilk sırada boşanma davaları yer alırken, ardından iş davaları geliyor. Adli yardıma kadınlar erkeklerden daha çok başvuruyor. Biz Mersin Barosu olarak ihtiyacı olan herkese adli yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Kapımız ve telefonlarımız sürekli açık. Halkımızın daha fazla adli yardımdan faydalanması için bize başvurmaları yeterlidir ifadelerini kullandı.
     Avukatlık Kanununun 176. maddesine göre, avukatlık ücretlerini ve diğer yargılama giderlerini karşılama olanağı bulunmayan kişilere, bu kanunda yazılı avukatlık hizmetlerinin sağlanması anlamına gelen adli yardım hizmeti yapılıyor.
     Adli yardımdan yararlanmanın asgari koşulları fakirlik ve haklılık olurken, adli yardım istemi, Adli Yardım Bürosuna veya temsilcilerine yapılıyor. İstek sahibinin, isteminde haklı olduğunu delillerle kanıtlaması gerekiyor.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersin Barosundan 708 kişiye adli yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER