Mersinin Tarihi Derinliğine Yolculuk Projesi

Mersinin Tarihi Derinliğine Yolculuk Projesi


MERSİN (A.A) - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce SODES kapsamında hazırlanan Mersinin Tarihi Derinliğine Yolculuk Projesi Akdeniz ve Toroslar ilçelerindeki 6 okulun katılımıyla yapıldı.
     İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçeye bağlı Çay ve Çilek mahallelerinde bulunan Naciye Filizay, Mehmet Dağlı, 23 Nisan ve Halil Akgün ortaokulları ile Toroslar ilçesine bağlı Mevlana Mahallesinde bulunan Yusuf Bayık Ortaokulu öğrencileri kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.
     Proje kapsamında ilk olarak 17 Ocakta Silifke ilçesinde bulunan Kanlıdivane, Cennet-Cehennem Örenyeri, Silifke Müzesi ile Aydıncık ilçesinde bulunan Aynalıgöl Mağarasını gezen çocuklar, 21 Şubatta da Tarsustaki Nusret Mayın Gemisi, St. Paul Anıt Müzesi, St. Paul Kuyusu, Antik Yol, tarihi Tarsus evleri, Tarsus Şelalesi ve Eshab-ıKehfi görme fırsatı yakaladı.
     Proje, öğrencilerin 14 Martta Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünce Mersin Kültür Merkezinde sergilenen Korsan adlı oyunu izlemesi ve 1 Nisanda Devlet Güzel Sanatlar Galerisi ve Resim Heykel Müzesinde fotoğraf sergisi açmalarıyla sona erdi.
     Projeyle Mersine göçle gelen ailelerin barınmakta olduğu mahallelerde yaşayan toplam 850 öğrenciye ulaşılarak, Mersinde bulunan doğal, tarihi ve kültürel değerler tanıtıldı. Öğrencilerin kültür-sanat etkinliklerine katılımları desteklenerek projenin amacı olan toplumsal uyum ve gelişimlerine katkı sağlandı.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Mersinin Tarihi Derinliğine Yolculuk Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER