Mersinin dağlık kesimlerine kar yağdı

Mersinin dağlık kesimlerine kar yağdı -Tarsus ilçesi sınırlarınaki Gülek-Karboğazına mevsimin ilk karı yağdı


MERSİN (A.A) - Mersinin Tarsus ilçesine bağlı Gülek beldesi Karboğazı mevkisine mevsimin ilk karı yağdı.
     Belediye Başkanı Tekin Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Gülek belediyesi sınırları içerisinde bulunan Karboğazında kayak tesislerinin yapılmasının planlandığı bölgeye, sezonun ilk karının yağdığını belirtti.
     Dün akşam saatlerinde başlayan yağış sonrasında kar kalınlığının Şölen alanında 5 santimetre, mekanik tesislerin düşünüldüğü yerlerde ise 40 santimetreye ulaştığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
     Hafta sonlarında Çukurova bölgesinde yaşayanlar Karboğazına akın ediyor. Bölgenin projesi için artık 1/1000 ve 1/5 binlik haritalar çizilerek yatırıma hazır hale getirilecek. Daha önce teleferik ve telesiyejlerin yerleri tespit edilmişti. Önümüzdeki yıl da çalışmalara başlanacaktır. Geçen hafta Ankarada Turizm Bakanlığında yapılan toplantıda, Karboğazı masaya yatırıldı. 1953 yılından bu yana ayakta duran ve hizmet üreten bir belediye olarak bu projenin peşini bırakmayacağız. Gülek ve Çukurovanın geçmişte ticaret yollarının geçtiği bu yöre artık iş kapısı aş kapısı olacak. Burada üzerimize düşen görevi biz fazlasıyla yapıyor ve belediyemiz kapanana kadar da yapmaya devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersinin dağlık kesimlerine kar yağdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER