Mersine yapılacak nükleer santral

Mersine yapılacak nükleer santral -NKP Sözcüsü Arslan: Kurulacak santralle Türkiyenin enerjide dışa bağımlılığının çözüleceği ve cari açığın biteceği yönündeki açıklamalar da gerçeği yansıtmıyor


MERSİN (A.A) - Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Sözcüsü Sabahat Arslan, kurulacak santralle Türkiyenin enerjide dışa bağımlılığının çözüleceği ve cari açığın biteceği yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını savundu.
     Arslan, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, ekonomik olarak gelişmiş ülkelerin, çevre ve insan sağlığını bozduğu gerekçesiyle nükleer ve termik santrallerden vazgeçtiğini söyledi.
     Akkuyu Nükleer Santralinin tamamen Rusların olacağını savunan Arslan, santralde çalışacak elemanların ise Rusyadan getirileceğini iddia etti.
     Santralin Türkiyenin elektrik ihtiyacının sadece yüzde 5ini karşılayacağını dile getiren Arslan, Türkiye elektriğinin sadece yüzde 5ini karşılayacak bir santral için kentin ve ülkenin geleceğiyle oynamak doğru değil. Kurulacak santralle Türkiyenin enerjide dışa bağımlılığının çözüleceği ve cari açığın biteceği yönündeki açıklamalar da gerçeği yansıtmıyor. Bu yüzden biz nükleer istemiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Mersine yapılacak nükleer santral Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER