Meriç Nehrinin su seviyesindeki artış

Meriç Nehrinin su seviyesindeki artış -DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın: -Türkiye ve Yunanistan olarak Meriç Nehrindeki taşkınlardan mağdur iki ülkeyiz, bunun için ortak tedbirler almalıyız


EDİRNE (A.A) - DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, Türkiye ve Yunanistanın Meriç Nehrindeki taşkınlardan mağdur olduğunu belirterek, Bunun için ortak tedbir almalıyız dedi.
     DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, DSİ 114. Şube Müdürü Salih Bostancı, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti İcra Sekreteri Kostas Kaçimigas, Sivil Savunma Müdürü ve Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Sular Sorumlusu Huvardas Kostas, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Toplum Sağlığı Bölge Sekreter Yardımcısı Ercan Hüseyin ve teknik ekipler İpsala DSİ Müdürlüğünde bir araya geldi.
     Toplantıda, Meriç Nehrindeki taşkına karşı önlemler görüşüldü.
    
     -Meriçin debisi hafta sonu ani yükselişe geçmişti-
    
     DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, hafta sonu Meriç Nehrinin su seviyesinin yükseldiğini ancak önlemler sayesinde herhangi bir taşkına neden olmadığını bildirdi.
     Toplantıda Türk ve Yunan heyetinin, su seviyesindeki artışla ilgili konuştuğunu anlatan Algın, Yunan heyetle debi artışlarında sorun yaratabilen konularda bilgi alışverişinde bulunduk. Türkiye ve Yunanistan olarak Meriç Nehrindeki taşkınlardan mağdur iki ülkeyiz, bunun için ortak tedbirler almamız gerekiyor. Karşılıklı görüşmelerle mutabakata varıyoruz diye konuştu.
     Algın, DSİ Genel Müdürlüğü ve her iki ülkenin Dışişleri Bakanlıklarınca daha önce mutabakata varılan Meriç Nehrindeki 64 adanın temizlenmesi ve seddelerin düzenlenmesi konularının da hayata geçirilmesini temenni ettiklerini kaydetti.
     Balkanlardaki ve Edirnedeki sağanak sonucu ani yükselişe geçen Meriç Nehrinin debisi hafta sonu yaklaşık 1100 metreküp/saniye seviyelerine çıkmış, hafta başından itibaren düşmüştü.
    
     Muhabir: İsmail Aliş / Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Meriç Nehrinin su seviyesindeki artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER