Meramda kurbanlık satış ve kesim yerleri

Meramda kurbanlık satış ve kesim yerleri belirlendi


KONYA (A.A) - Meramda kurbanlık satış ve kesim yerleri belirlendi.
     Meram Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Meram Kurban Hizmetleri Komisyonunca alınan karar gereği; Arif Bilge Semt Pazarı, Karahüyük Hayvan Pazarı ve Küçük Kovanağzı Mahallesi, Safranbolu Caddesi ile Karaaliler Caddesinin bitiştiğindeki alanın kurbanlık satış noktası olarak belirlendiği bildirildi.
     Kurban satış merkezlerinde ve kurban kesim yerlerinde belediye ve Tarım Müdürlüğü hekimlerince yapılacak kontrol ve muayeneler sonucu sağlıksız olduğu tespit edilen hayvanların kesimine izin verilmeyeceği anlatılan açıklamada, şunlara yer verildi:
     Kurban kesim yerleri, Muhacir Pazarı, Aşkan Semt Pazarı, Melikşah Semt Pazarı, Lalebahçe Semt Pazarı, Kalfalar Semt Pazarı ve Arif Bilge Semt Pazarı seyyar kurban kesim yeri olarak uygun görüldü. Belirlenen yerler dışında kurbanlık hayvan satışı ve kurban kesimine izin verilmeyecek. Ancak kendi bahçesi ve özel mülkünde kurbanlarını kendi imkanlarıyla kesmek isteyenlere gerekli hijyenik şartlara uymaları kaydıyla engel olunmayacak. Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ise vatandaşların bayram alışverişlerini rahat ve huzurlu bir şekilde yapabilmeleri için gerekli tedbirleri aldı.
    
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Meramda kurbanlık satış ve kesim yerleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER