Mental Aritmetik yarışmasında Türkiye 5incisi olan

Mental Aritmetik yarışmasında Türkiye 5incisi olan 6 yaşındaki Egehan Helvacıdan Osmancık Kaymakamına ziyaret


ÇORUM (A.A) - Ankarada düzenlenen Mental Aritmetik Şampiyonasında 5. olan 6 yaşındaki Egehan Helvacı, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçükü makamında ziyaret etti.
     Geçtiğimiz hafta sonu Ankarada düzenlenen ve 4-12 yaş aralığında 300 çocuğun katıldığı 2012 Memoriad Türkiye Mental Aritmetik Şampiyonasında 5. olan 6 yaşındaki Egehan Helvacı ve ailesini makamında ağırlayan Osmancık Kaymakamı Küçük, Egehanı başarısından dolayı kutladı.
     Eegehanın özel eğitim alması gerektiğine inandığını belirten kaymakam Küçük, konuyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçokun aileyi yönlendirmesini istedi.
     Anne Gülbin Helvacı da Egehanın otuzdan fazla tek haneli ve çift haneli rakamları birkaç dakika içerisinde zihninden toplayarak doğru yanıt verdiğini, Egehanın çözemediği tek problemin çabuk sıkılması olduğunu söyledi.
     Yarışmada da benzer bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Gülbin Helvacı, Türkiyenin çeşitli illerinden 300 çocuğun katıldığı Mental Aritmetik Şampiyonasına katıldık. Egehanla birlikte Çorumdan toplam 33 çocuk bu yarışmada yer aldı. Yarışmaya beraber hazırlandık. Egehan söylenen rakamları zihninde toplayarak kısa sürede doğru olarak çözebiliyor. Çocuğumun okuma yazması yok. Yerinde duramayan, hareketli ve çok çabuk sıkılabilen bir çocuk. Yarışmada kendisinden büyük çocukları eleyerek Türkiye 5incisi oldu dedi.
     Ziyaret sonunda Kaymakam Küçük, Egehana çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Orhan Güçlü
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Mental Aritmetik yarışmasında Türkiye 5incisi olan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER