Memur

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: -"Terör bitsin. Kandan, kadavradan, şehit cenazelerinin acısından geçim elde edenlerin elinden bu oyuncak alınsın" -(Akil İnsanlar Heyeti) "İtiraf ediyorum, Dolmabahçe Sarayına giderken, Çağrılan bu


ADANA (A.A) - Memur-Sen Genel Başkanı ve Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti üyesi Ahmet Gündoğdu, "Terör bitsin. Kandan, kadavradan, şehit cenazelerinin acısından geçim elde edenlerin elinden bu oyuncak alınsın" dedi.
     Gündoğdu, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Senin il divan toplantısında yaptığı konuşmada, "akil adam ve akil örgütün" her türlü illegal yapılanmaya karşı, milletin değerlerinin yanında olmak demek olduğunu ifade etti.
     Gündoğdu, "Bize tebliğ edilen bu görevle bir üstünlüğe kavuşmuş değiliz, bundan önce de biz bu ülkeyi bu söylemlerle tarıyorduk" dedi.
     Türkiyede terörist sorunu ve PKK sorunu olduğunu dile getiren Gündoğdu, şunları söyledi:
     "Bu çözüm bizden geçmiyor, bu güvenlik sorunudur, devletindir, askerindir, polisindir, istihbaratındır. Bizim böyle bir sorumluluğumuz yok. Ama bir de demokratikleşen bir sorun var. Kürt sorunu var. Demokratikleşmede devletin gerekli önlemleri almasında eksiklikler var, eğitim ve fırsat eşitliği var, neredeyse Hazreti Muhammedin Türklüğüne vardıracak kadar faşistlik var. Buna kızıp Kürtçülükle de rövanş almaya kalkışan yaklaşımlar var. O zaman medeniyet değerimizden bahsediyorsak şunda anlaşalım, Habeşistanlı köle Bilal o gün yaşadığı toplumun en az selam verilen, dışlanmışlarındandı ama medeniyet davamız ve inancımız sayesinde Hazreti Bilal oldu. O günün müesses nizamının önde gelen 3 adamından biri olan Ebu Leheb, yaratılışındaki eşref-i mahlukata isyan edip esfel-i safilin olmayı seçti. O zaman cahiliye toplumunun anlayışına prim vermeden Bilali hazret yapan değer ve Ebu Lehebe Arap oluşunun hiçbir katma değer üretmediği gerçeğini görüp hareket etmek lazım."
     Terör sorununu ortadan kaldırmak adına, bataklığı kurutmak amacıyla neler yapılabileceğinin sorgulanması gerektiğini anlatan Gündoğdu, şöyle devam etti:
     "İtiraf ediyorum, Dolmabahçe Sarayına giderken, Çağrılan bu insanlarla benim bir arada ne işim var dedim. Hükümet, başbakan bizden ne isteyecek dedim. Ömrümde bir araya gelmeyi hiç düşünmediğim, her kesimin en ideolojik öncülerinden örgütler, şahıslar. Lale Mansur da orada Deniz Ülkü Arıboğan da. Hülya Koçyiğit, Mithat Sancar orada. Her kesimden insan var. Başbakanın cevabıyla hepimiz rahatladık ve ilk cevabı da Baskın Oran vermişti, Başbakan sizden terörü bitirmenizi istiyor. Sizin de terörü bitirmeden yana olduğunuzu biliyor. Eğer bu düşüncedeyseniz, üslubu, içeriği size ait olmak üzere nasıl istiyorsanız öyle çalışın deyince, hepimiz rahatladık. Terör bitsin. Kandan, kadavradan, şehit cenazelerinin acısından geçim elde edenlerin elinden bu oyuncak alınsın. Biz buna sonuna kadar evet diyoruz."
    
     -"Terör bitsin mi- devam mı etsin-"
    
     Terörün hesaplanabilir maliyetinin 480 milyar lira olduğunu vurgulayan Gündoğdu, memura 15 milyar lira aktarılması durumunda en az yüzde 40 zamma tekabül ettiğini, bu nedenle u sorunun çözülmesi gerektiğini, karşı koyanların da bir şey diyemediğini anlattı.
     Akil İnsanlar Heyetinde her kesimden insan olduğunu dile getiren Gündoğdu, "Her kesimden insan var, sorular sert. Karşı koyanların amacı, niyeti kötü ama cevabı verince bir tek itiraz noktası kalmıyor. Çünkü karşı koyanların elinde bir argüman yok. Soru şu, Terör bitsin mi devam mı etsin-" dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER