Memur

Memur-Senin Özgürlük İçin On Milyon İmza kampanyası


SİİRT (A.A) - Türkiye genelinde Memur-Sen tarafından kamuda kılık kıyafetin serbest bırakılması amacıyla başlatılan, Özgürlük İçin On Milyon İmza kampanyası kapsamında Siirtte 18 bin 598 imza toplandı.
     Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Beşir Özyeşil, hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, konfederasyon olarak Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz diyerek başlattıkları kampanyanın sona erdiğini söyledi.
     Kampanya öncesinde belirledikleri 10 milyon imzanın üstüne çıktıklarını ifade eden Özyeşil, Siirtte toplanan imza sayısının 18 bin 598 olduğunu belirtti.
     Özyeşil, bu konuda konfederasyon olarak üzerlerine düşeni yaptıklarına inandıklarını ifade ederek şöyle dedi:
     Darbecilerini yargılayan Türkiye, darbe anayasasıyla yönetilme, hatta darbe anayasasında bile yer almayan kılık kıyafet yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlüklerini kısıtlaması ayıbından kurtulmalıdır. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla sayın başbakana iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, meclisindir, siyaset kurumunundur.
     Kampanyayı başlattığımız ilk günden itibaren milletimizin ilgisi, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Halktan karşılık bulacağına inandığımız kampanyamızın beklentimizin üzerinde ilgi görmesi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da göstergesi olmuştur.
    
     -Yeni anayasa konusunda sorumluluklarını yerine getirmeyenleri millet affetmeyecek-
    
     Memur-Sen olarak, 12 Eylül referandumuyla başlayan demokratikleşme hamlesinin yeni anayasa ile sürmesi gerektiğini daha önce dile getirdiklerini ifade eden Özyeşil, Mecliste yeni anayasa konusunda bir uzlaşı olmadığını görmek, milletimiz gibi bizleri de üzmektedir. Seçim vaadi olan yeni anayasa konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyenleri milletimiz, bir sonraki seçimde affetmeyecektir. Memur-Sen olarak mevsimsel iyileştirmeler yerine, kalıcı ve anayasa güvencesiyle getirilen demokratikleşme ve özgürlüklerden yana taraf olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz dedi.
     Özyeşil, Siirtte toplanan imzaları Memur-Sen Genel Merkezine gönderdiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER